DNB rekrutterer for betalingssamarbeid

DNB var med som en av grunnleggerne da P27 startet i 2017, men trakk seg fra samarbeidet. Nå rekrutterer de it-folk for å kunne koble seg til plattformen.
Konserndirektør for Payment & Innovation i DNB, Benjamin Golding. | Foto: Stig B. Fiksdal
Konserndirektør for Payment & Innovation i DNB, Benjamin Golding. | Foto: Stig B. Fiksdal

DNB er i ferd med ansette en rekke utviklere til å «bygge fremtiden betalingsplattform» der P27 er en viktig oppgave. De skal ansettes i avdelingen DNB New Payment Platform Tech Family, som har 120 ansatte, skriver Finansfokus.

P27 eies av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank og finske OP. Målet med prosjektet er å møte konkurrerende betalingsløsninger på det nordiske markedet.

DNB var med som en av grunnleggerne da det startet i 2017, men trakk seg fra samarbeidet.

Foreløpig dekker P27 bare 22 millioner innbyggere og Norge er ikke med. P27-navnet ble valgt nettopp på grunn av folketallet i Norden, som er 27 millioner med Norge inkludert.

Konserndirektør for Payment & Innovation Benjamin Golding, sier til Finansfokus at banken moderniserer sin egen betalingsplattform uavhengig av P27, men vil koble seg til P27 når den er operativ.

– Det pågår en omfattende modernisering av betalingsinfrastruktur nasjonalt og internasjonalt, samtidig som DNB moderniserer egen betalingsplattform. DNB rekrutterer folk for å jobbe med dette, hvor tilpassinger til P27 er en del av bildet, sier han til bladet.

DNB er imidlertid medlem av P27 Transformation Committee:

– DNB deltar i Transformation Committee for å holde oss oppdatert på det pågående arbeidet i Sverige. Deltagelsen gir oss også mulighet til å komme med innspill til planene som etableres, sier Golding.

Prosjektet skulle egentlig lanseres i mai 2023, men i november ble det klart at det utsettes i to år til.

Kommunikasjonssjef Carlos Cancino i P27 opplyser til Finansfokus at planen er å gå på lufta med straksbetalinger for svenske kroner på slutten av 2022 og øke volumene i 2023. Batchbetaling vil begynne i mai 2023, med gradvis økning av volumene utover året.

Danmark skal etter planen starte opp ved påsketider i 2025. Finland har ennå ikke bestemt seg for når de skal lansere P27.

– Norske banker og alle andre banker vil kunne bruke P27 i svenske kroner, danske kroner og euro når vi er på lufta, og bankene ønsker det. Om plattformen skal brukes for norske kroner er noe den norske banksektoren må bestemme, sier Cancino.

Ny P27-sjef: – Jeg er klar for å være mer involvert

P27 Nordic Payments blir clearing house for Danmark

Hevder P27-entrepenør tjener på utsettelse
 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter