Danske Bank betaler fremdeles dagbøter knyttet til PEP-oppfølging

Danske Bank er fortsatt ikke ajour med det forfalte arbeidet med avklaringer rundt Politisk eksponerte personer i porteføljen. De akkumulerte dagbøtene har passert fem millioner kroner.
Arkvibilde. Danske Banks kontorer i Trondheim. | Foto: Magnus Eidem
Arkvibilde. Danske Banks kontorer i Trondheim. | Foto: Magnus Eidem

I 2020 fikk Danske Bank kritikk av Finanstilsynet for manglende etterlevelse av fire punkter i lovverket for hvitvasking og terrorfinansiering. De ble ilagt dagbøter på 10.000 kroner inntil sakene var løst.

Ifølge Dagens Næringsliv er sakene fremdeles ikke lukket i sin helhet, og dagbøtene fortsetter. Ifølge avisen har de akkumulert passert fem millioner kroner.

– Vi er dessverre ikke helt i mål med all kvalitetskontroll knyttet til dette og det er vi i dialog med Finanstilsynet om. Utover dette har vi ingen ytterligere oppdatering rundt dette nå, sier kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank til DN.

Finanstilsynet vil ikke kommentere hvor vidt andre sanskjoner vurderes dersom banken ikke snart kommer i mål med arbeidet.

Økokrim: – I fjor var det fire domfellelser for overgrep mot barn som startet med meldinger om mistenkelige transaksjoner

Finans Norge vil ha endringer i lovforslag om forsikringssalg

Finanstilsynet skeptiske til verdipapirselskapers syn på interessekonflikter 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også