FinansWatch

Nordic Credit Rating venter høyere rentemarginer i 2022

Ratingbyrået tror norske banker vil få romsligere rentemarginer i år, men selv om styringsrenten øker er det fremdeles faktorer å være oppmerksomme på.

Geir Kristiansen er analytiker i Nordic Credit Rating. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Nordic Credit Rating ser stigende netto rentemargin i den norske sparebanksektoren i 2022 med bakgrunn i høyere markedsrenter. Det skriver NCR i en bransjeanalyse.

Den største risikoen for norske banker i år er økte utlånstap, ifølge NCR. Årsaken er at slike tap ofte er sensykliske og kan komme når lånene blir dyrere for kundene.

– Vi er likevel mindre bekymret for sektoren enn vi var for 12 måneder siden, sier kredittanalytiker Geir Kristiansen i NCR.

«Våre oppjusterte forventinger kommer etter en sterk utvikling i 2021, med forbedret resultat før nedskrivninger og lave nedskrivninger på utlån, til tross for marginpress og den vedvarende COVID-19-pandemien», skriver NCR i rapporten.

NCR: Nordiske nisjebanker er i god form

Undersøkelse: Sparebankene vil dele ut minst 1,8 milliarder i år

Sbanken setter opp renten: – Mange tusen nye kunder 

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch