Santander tar tvist om 5000 kroner til lagmannsretten

En tvist mellom Santander og en låntaker om renter pålydende 5873 kroner blir anket til lagmannsretten etter at kunden har fått medhold i to tidligere instanser.
Illustrasjonsbilde. Santander anker en tingrettskjennelse som sier de har krevet for høye renter av en billånskunde. | Foto: picture alliance / NurPhoto
Illustrasjonsbilde. Santander anker en tingrettskjennelse som sier de har krevet for høye renter av en billånskunde. | Foto: picture alliance / NurPhoto

Santander Consumer Bank vil ikke godta en tingrettskjennelse hvor de må tilbakebetale 5873 kroner til en låntaker, skriver DN. Sakens bakgrunn er et billån med flytende renter hvor renten har blitt satt opp når styringsrenten ble satt opp. Men da styringsrenten ble satt til null i 2020 satte ikke banken ned renten på billånet tilsvarende.

Dette mener låntaker Jesper Mørkholt Pedersen er et avtalebrudd. Han har fått medhold i Finansklagenemnda og Adger tingrett. Men Santander ønsker nå å få avgjørelsen behandlet i lagmannsretten.

– Dette har nok blitt en prinsippsak for Santander. På samme måte som det er en prinsippsak for min klient, sier Stig Strand hos Simonsen Vogt Wiig i Kristiansand til DN. Han er advokat for låntakeren i saken.

Selv om beløpet det er uenighet om er relativt lavt, kan avgjørelsen få store konsekvenser for flere banker dersom det er mange kunder som har opplevd det samme.

– Vi er uenig i dommen fra tingretten og har derfor anket saken. For Santander er det viktig å få en avklaring fra lagmannsretten på de spørsmålene saken reiser, og vi ønsker ikke kommentere saken ytterligere så lenge den ikke er avgjort av domstolene. Vi synes selvsagt at det er synd at saken har utviklet seg på denne måten, skriver kommunikasjonsdirektør Eskil Pedersen i en epost til DN.

Høyesterett forkaster anke: Bank Norwegian får fortsatt kjøpe opp søkeord 

Kreftsyk mann dømt til fengsel etter at If anmeldte ham

Usikkert hva «Olga-svindel»-dommen vil bety for lignende saker  

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også