Aprila Bank: – Personalkostnadene har økt med nesten 20 prosent for norske små og mellomstore bedrifter i årets tredjekvartal

En analyserapport fra Aprila Bank viser et inntektshopp for norske små og mellomstore bedrifter. Samtidig øker kostnaddene, men ikke like fort som inntektene. 
Halvor S. Lande er administrerende direktør i Aprila Bank. | Foto: Aprila Bank
Halvor S. Lande er administrerende direktør i Aprila Bank. | Foto: Aprila Bank

Bedriftsbanken Aprila Bank leverer tjenester til små og mellomstore bedrifter i hele Norge. Banken samler løpende inn regnskapsdata fra omtrent 5000 kunder og nå legger de frem en analyserapport, som går gjennom utviklingen til AS Norge – med tall fra et utvalg av selskapene. I analysen ser de på omsetning, kostnader, utvikling i egenkapital og gjeld.

– For tredje kvartal 2021 ser vi at næringslivet foreløpig har håndtert koronakrisen svært godt, skriver banken i forbindelse med rapporten.

Analysen til Aprila Bank viser at omsetningen til flere tusen norske små og mellomstore bedrifter har hatt et tydelig inntektshopp. Omsetningen i tredje kvartal 2021 er opp nesten 25 prosent sammenliknet med tilsvarende kvartal før koronakrisen brøt ut i 2019. Samtidig vokser selskapenes kostnader, men ikke med samme takt som inntektene. Personalkostnadene er en av kostnadspostene med størst vekst og i snitt økte de kostnadene med nesten 20 prosent for kvartalet mot tilsvarende periode i fjor.

Banken peker også på at veksten i egenkapitalen for norske små og mellomstore bedrifter har samlet sett vært på over 33 prosent ved utgangen av tredje kvartal, mot tilsvarende periode i fjor. Egenkapitalveksten er 66 prosent sammenlignet med utgangen av tredje kvartal 2019.

– Denne uken innførte regjeringen nye, strenge koronatiltak for å få ned smitten av den nye virusvarianten, i tillegg har kompensasjonsordningen blitt forlenget. Det store spørsmålet er om en ny, langvarig håndtering av pandemien vil påvirke næringslivet i større grad enn i år. Basert på vår gjennomgang er det indikasjoner på at store deler av næringslivet vil klare seg gjennom også denne gangen, skriver Aprila Bank i forbindelse med rapporten.

Aprila Bank vil øke antallet aksjer med opptil 20 prosent

Advokattopp starter hos Gjensidige

Lanserer Norges billigste indeksfond 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også