Sterk økning i avkastningen for Rindal Sparebank

Til tross for økte lønnskostnader og byggekostnader har banken holdt egenkapitalavkastningen på et høyere nivå enn i fjor.
Rindal Sparebank. | Foto: Rindal Sparebank
Rindal Sparebank. | Foto: Rindal Sparebank

Rindal Sparebank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 5,22 prosent i tredje kvartal 2021, opp 2,07 prosentpoeng fra 3,15 prosent i samme periode i 2020.

Resultat av ordinær drift etter skatt i tredje kvartal ble 3,3 millioner kroner, ned fra 4,1 kroner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 8,5 millioner kroner, mot 8,9 millioner i tredje kvartal 2020. Konsernet hadde andre driftsinntekter i perioden på 2,9 millioner kroner.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 6,77 prosent. Det er ifølge rapporten under budsjett hittil i år, men banken regner med å komme på budsjett i løpet av fjerde kvartal. Totale utlån er per tredje kvartal 2303 millioner kroner.

Rentenettoen utgjør 1,48 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital, mot 1,67 prosent på samme tidspunkt i fjor.

Kostnadsprosenten per tredje kvartal er 66,0 prosent.

«Banken har hatt noen ekstra kostnader i 2021 i forbindelse med ferdigstillelse av byggearbeider ved bankens hovedkontor, samt påløpte kostnader med framtidig bytte av kjernebankleverandør. Resultatet er likevel bedre enn på samme tid i fjor, da banken hadde nedskrivning på verdipapirer, og økte avsetninger for tap på utlån i forbindelse med koronapandemien», skriver banken i kvartalsrapporten.

Sunndal Sparebank og Rindal Sparebank går sammen om å kjøpe to regnskapskontor

Haltdalen Sparebank med inntektshopp i tredje kvartal

Eika om kort-avtale med Visa: – Det å drive med kort har endret seg 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også