Sunndal Sparebank og Rindal Sparebank går sammen om å kjøpe to regnskapskontor

De to lokalbankene på Nordvestlandet går sammen om oppkjøp for å rigge seg til vekst.
Sunndal Sparebanks kontor i Sunndal. | Foto: Sunndal Sparebank
Sunndal Sparebanks kontor i Sunndal. | Foto: Sunndal Sparebank

Sammen med Rindal Sparebank kjøper Sunndal Sparebank 54,5 prosent av aksjene i Statera Økonomi AS og 53,3 prosent av aksjene i Sunndal Økonomitjenester AS, det skriver bankene i hver sine likelydene børsmeldinger.

Ifølge børsmeldingen er målsettingen å sammenslutte regnskapsforetakene innen første halvår 2022, for deretter å gjennomføre en rettet emisjon i nytt regnskapsforetak slik at samlet eierskap blir om lag 60 prosent. Bankene vil eie 30 prosent hver i nytt regnskapsforetak.

– Målsettingen er å gjøre nytt regnskapsforetak mer slagkraftig i det lokale markedet framover. Med dette grepet bygger vi en sterkere organisasjon, skaper større fleksibilitet og utviklingsmuligheter for ansatte, og vi rigger oss for å kunne vokse videre, sier administrerende banksjef i Sunndal Sparebank, Jonny Engdahl, i børsmeldingen.

Sunndal Økonomitjenester AS og Statera Økonomi AS har i dag til sammen 18 ansatte og en omsetning på nærmere 15 millioner kroner. Nytt sammensluttet regnskapsforetak vil ha om lag 500 kunder i mange ulike bransjer, med den største tyngden på Nordmøre.

Transaksjonen er godkjent i generalforsamlingene i Sunndal Økonomitjenester AS og Statera Økonomi AS, og vil bli fullført innen relativt kort tid.

Markant oppgang i resultatet for Sunndal Sparebank

Stadsbygd Sparebank styrker lønnsomheten, men resultatet ble svekket

Et år etter fusjonen er banksjefen i Skue Sparebank godt fornøyd med utviklingen 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også