FinansWatch

Rune Hvidsten ser for seg å komme tilbake som banksjef for Askim og Spydeberg

Den suspenderte banksjefens advokat sier Hvidsten bestrider anklagene og ser for seg å komme tilbake på jobb. Han vil samarbeide med alle parter for å få jobben tilbake og bli renvasket.

Rune Hvidstens advokat, Hans Kristian Skarpholt (innfelt) sier klienten hans vil samarbeide med alle parter for å bli renvasket og kunne returnere til jobben. | Foto: Askim og Spydeberg sparebank (bakgrunn), Advokat Skarpholt (innfelt)

Onsdag denne uken ble administrerende banksjef Rune Hvidsten i Askim og Spydeberg sparebank suspendert med øyeblikkelig virkning etter medieoppslag i Finansavisen hvor han blir anklaget for å ha opptrådt uryddig og ha blandet private interesser med bankens.

Finansavisen: Banksjef skal ha tatt penger fra kundekonto for å dekke over mislykket privat investering

Overfor FinansWatch bekreftet Hvidsten gjennom sin advokat Hans Kristian Skarpholt at han bestrider suspenderingen og hevder å ikke ha gjort noe galt. I et intervju med Smaalenenes Avis torsdag forteller advokaten at Hvidsten ser for seg å returnere til jobben som banksjef.

– Han avviser grunnlaget for suspensjonen og er fast bestemt på at han ikke har gjort noe kritikkverdig. Et medieoppslag er ikke grunnlag nok til en suspensjon. Han ser frem til at saken nå blir undersøkt og gjennomgått. Vi kommer til å spille med åpne kort og bidra med det vi kan for å få opplyst saken, sier Skarpholt til avisen.

For Hvidsten har saken vært en stor personlig påkjenning.

– Saken er en stor belastning for ham og han tar det tungt. Han tar det ekstra tung ettersom han ikke har gjort noe galt. Vi må ikke glemme at han som banksjef også har lov til å kjøpe eiendom, sier Skarpholt.

Omdømmeekspert: – Askim og Spydeberg Sparebank må vise at de tar tak og endrer organisasjonen

Styreleder i Askim og Spydeberg Sparebank: – Et svært alvorlig forhold

Finansavisen: Banksjef skal ha tatt penger fra kundekonto for å dekke over mislykket privat investering 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch