Banksjef suspendert med umiddelbar virkning

Styret i Askim og Spydeberg Sparebank har suspendert administrerende direktør Rune Hvidsten, fra sin stilling med umiddelbar virkning.
Adm. banksjef Rune Hvidsten i Askim og Spydeberg Sparebank. | Foto: Askim og Spydeberg Sparebank
Adm. banksjef Rune Hvidsten i Askim og Spydeberg Sparebank. | Foto: Askim og Spydeberg Sparebank

Styret i Askim og Spydeberg Sparebank suspenderer administrerende direktør i banken, Rune Hvidsten, det skriver banken i en børsmelding. Suspanderingen skjer etter medieoppslag som omhandler bankens administrerende direktør.

«Det er påstander om alvorlige forhold, som inntil nå har vært ukjente for styret i banken og som er egnet til å svekke tilliten til banken», skriver banken.

Styret skal nå gjør nærmere undersøkelser av de faktiske omstendighetene, og avklarer hvorvidt det som er omtalt i media kan innebære interessekonflikter, på annen måte være i strid med bankens etablerte retningslinjer, eller innebærer eventuelle lovmessige uregelmessigheter.

«Samtidig med at disse undersøkelsene finner sted, har styret i Askim og Spydeberg Sparebank suspendert administrerende direktør Rune Hvidsten, fra sin stilling med umiddelbar virkning. Carl Espen Halvorsen konstitueres som administrerende direktør inntil videre», skriver banken.

Banken understreker at det ikke er snakk om forhold som svekker bankens soliditet.

Samarbeid med Henning Solberg

Saken har sitt utsprin i to artikler fra Finansavisen denne uken. I artiklene beskrives et nært samarbeid mellom Rune Hvidsten og rallyfører Henning Solberg. De to er også naboer i Spydeberg.

I den ene saken beskrives det hvordan ulike selskaper, blant annet tilhørende en navngitt såkalt konkursrytter, fikk finansiering i Askim og Spydeberg Sparebank etter at Solberg satte dem i kontakt med Hvidsten.

Selskapene var kontakter av Henning Solberg som utbetalte deler av lånene i honorar, regnskapsført som sponsorpenger, til rallyføreren. Det er ikke kjent om lånene gjennomgikk normale kredittvurderinger eller ikke, men ifølge kildene var det banksjefen selv om ordnet lånene.

Den andre saken dreier seg om et eiendomskjøp hvor en tidlig støttespiller til Solberg fikk et alkoholproblem med følgende økonomiske problemer. Da mannens eiendom i Spydeberg fikk en utleggsforretning på seg gikk Solberg og Hvidsten inn og kjøpte eiendommen sammen for 3,7 millioner kroner, finansiert gjennom Askim og Spydeberg Sparebank.

Den tidligere støttespilleren, Oddbjørn Lund, skulle få bo på gården, men måtte etter eget utsagn flytte etter kort tid da en annen person kom for å flytte inn. Forpaktingen av gården ble straks overført til Rune Hvidsten og kostbare eiendeler Lund hadde plassert hos Hvidsten og Solberg for at de ikke skulle bli beslaglagt av namsmannen ble solgt eller gitt videre uten Lunds kjennskap. Da den tidligere støttespilleren kom seg på bena igjen var gården pantsatt for 6,5 millioner kroner – i Askim og Spydeberg sparebank.

Askim og Spydeberg: Føler seg ikke truffet av professorkritikk som sier at bankene er «kjipe»

Derfor tror ikke banksjefen i Tolga-Os at sparebankene vil dø

Sparebankforeningen: – En unnlatelsessynd om bankene ikke er bevisste på å ta grep om egen utvikling 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også