Nets tar inn kinesiske betalingskort i sine betalingstjenester

Kinesiske turister er en vekstkategori i Norge og mange av dem kommer for å handle uten de vanlige kort-logoene på betalingskortene. Til sommeren skal norske butikker kunne ta betalt fra kinesiske betalingskort.
Han Wang, Deputy Head of UnionPay International European Branch og James Hicks, Chief Strategic Partnerships Officer hos Nets. | Foto: Nets
Han Wang, Deputy Head of UnionPay International European Branch og James Hicks, Chief Strategic Partnerships Officer hos Nets. | Foto: Nets

Nets har inngått en avtale med det kinesiske betalingssystemet Unionpay, som er den største kortutstederen i verden. Unionpay-kort er sjelden vare utenfor Asia, men svært mange turister fra Kina ønsker å betale med disse kortene.

– Vi er glade for å kunne tilby et betydelig større antall av kundene våre muligheten for å akseptere UnionPay. Utvidelsen av betalingsmulighetene på salgsstedene gjør det mulig for butikkene å imøtekomme kundenes betalingspreferanser, noe som er en viktig omsetningsdriver. Våres partnerskap med UnionPay er særlig viktig for butikker som betjener mange turister på tvers av Norden. Når UnionPay kortinnehavere begynner å vende tilbake, vil butikkene kunne tilby dem å betale med deres foretrukne betalingskort, sier Robert Hoffmann, CEO for Merchant Services hos Nets i en pressemelding.

Avtalen gir kinesiske kortholdere muligheten til å betale på 100.000 nordiske brukersteder og ta ut penger i nordiske minibanker mens de er på ferie. Ifølge Nets kom det 1,5 millioner kinesiske turister til Norden i 2019 og de brukte i snitt 2,5 ganger å mye penger som andre turister.

Det har vært en begrenset støtte for Unionpay i Nets-systemet siden 2007, men med den utvidede avtalen som nå er inngått vil støtten bli bredere og også inkludere kontaktløs betaling.

Norske Neonomics skal levere betalingstjenester til Huawei som går utenom kortnettverkene

Undersøkelse: Få vil at roboter skal ta avgjørelser i bank- og forsikringsspørsmål

Sparebank 1 Nordmøre etter fusjon: – Endelig en og samme bank

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også