Finanstilsynet ber Komplett Bank avstå fra utbytte

Komplett Bank vil ikke betale det gjenstående utbyttet for 2019 og 2020.
Finanstilsynet har vurdert at salget av misligholdte lån, og ventet underskudd i 2021, gjør at Komplett Bank «ikke skal betale ekstraordinært utbytte basert på 2020-resultatet. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Finanstilsynet har vurdert at salget av misligholdte lån, og ventet underskudd i 2021, gjør at Komplett Bank «ikke skal betale ekstraordinært utbytte basert på 2020-resultatet. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Komplett Bank har mottatt en ordre fra Finanstilsynet, som i praksis gir banken forbud mot å betale utbytte, skriver DN, som viser til en børsmelding som kom tirsdag kveld.

Ifølge meldingen har Finanstilsynet vurdert at salget av misligholdte lån, og ventet underskudd i 2021, gjør at banken «ikke skal betale ekstraordinært utbytte basert på 2020-resultatet, men holde tilbake pengene som tilbeholdt overskudd», skriver DN.

«Banken har tidligere gjort en annen vurdering, og kalkulert at kapitalnivået vil være godt innenfor kravet. Likevel har styret i Komplett Bank tatt tilsynets vurdering til etterretning og besluttet å ikke dele ut ytterligere utbytte basert på 2020-resultatet», heter det i meldingen.

Administrerende direktør Øyvind Oanes fortalte tirsdag til FinansWatch at økte tapsavsetninger og større salg av misligholdte lån førte til et resultat etter skatt i tredje kvartal på minus 355,7 millioner kroner. Det er ned fra 73,4 millioner for samme kvartal i fjor.

Netto renteinntekter for konsernet tredje kvartal ble minus 58,1 millioner kroner. I tredje kvartal i fjor ble netto renteinntekter 255,2 millioner kroner.

Ifølge Oanes har det gjennom flere kvartaler vært en nedadgående trend for lønnsomheten, til tross for underliggende vekst i utlånsvolum:

– Det vil alltid være litt skuffende å legge frem negative tall, selv om noen av de underliggende resultatene for blant annet vekst er positive.

– Isolert sett er jeg godt fornøyd med at vi har fått redusert risikoen på balansen gjennom salg av NPL-porteføljer og fått på plass «forward flow» avtaler som gir oss bedre forutsigbarhet fremover, sa han til FinansWatch.

Hjelmeland Sparebank jobber for å øke markedsandelen i Ryfylke

Komplett Bank-sjefen: – Det vil alltid være litt skuffende å legge frem negative tall

Komplett bank varsler store tap i tredje kvartal 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også