FinansWatch

Finanstilsynet ber Komplett Bank avstå fra utbytte

Komplett Bank vil ikke betale det gjenstående utbyttet for 2019 og 2020.

Finanstilsynet har vurdert at salget av misligholdte lån, og ventet underskudd i 2021, gjør at Komplett Bank «ikke skal betale ekstraordinært utbytte basert på 2020-resultatet. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Komplett Bank har mottatt en ordre fra Finanstilsynet, som i praksis gir banken forbud mot å betale utbytte, skriver DN, som viser til en børsmelding som kom tirsdag kveld.

Ifølge meldingen har Finanstilsynet vurdert at salget av misligholdte lån, og ventet underskudd i 2021, gjør at banken «ikke skal betale ekstraordinært utbytte basert på 2020-resultatet, men holde tilbake pengene som tilbeholdt overskudd», skriver DN.

«Banken har tidligere gjort en annen vurdering, og kalkulert at kapitalnivået vil være godt innenfor kravet. Likevel har styret i Komplett Bank tatt tilsynets vurdering til etterretning og besluttet å ikke dele ut ytterligere utbytte basert på 2020-resultatet», heter det i meldingen.

Administrerende direktør Øyvind Oanes fortalte tirsdag til FinansWatch at økte tapsavsetninger og større salg av misligholdte lån førte til et resultat etter skatt i tredje kvartal på minus 355,7 millioner kroner. Det er ned fra 73,4 millioner for samme kvartal i fjor.

Netto renteinntekter for konsernet tredje kvartal ble minus 58,1 millioner kroner. I tredje kvartal i fjor ble netto renteinntekter 255,2 millioner kroner.

Ifølge Oanes har det gjennom flere kvartaler vært en nedadgående trend for lønnsomheten, til tross for underliggende vekst i utlånsvolum:

– Det vil alltid være litt skuffende å legge frem negative tall, selv om noen av de underliggende resultatene for blant annet vekst er positive.

– Isolert sett er jeg godt fornøyd med at vi har fått redusert risikoen på balansen gjennom salg av NPL-porteføljer og fått på plass «forward flow» avtaler som gir oss bedre forutsigbarhet fremover, sa han til FinansWatch.

Hjelmeland Sparebank jobber for å øke markedsandelen i Ryfylke

Komplett Bank-sjefen: – Det vil alltid være litt skuffende å legge frem negative tall

Komplett bank varsler store tap i tredje kvartal 

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch