Strømmen Sparebank er fornøyd med rentenettoen til tross for press på marginene

Banken er jevnt over opp i resultatene, men har en konservativ likviditetsstyring på grunn av fortsatt usikre langsiktige konsekvenser av pandemien.
Inngangen hos Strømmen Sparebank.
Inngangen hos Strømmen Sparebank.

Strømmen Sparebank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 8,81 prosent i tredje kvartal 2021, opp 2,76 prosentpoeng fra 6,05 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i tredje kvartal ble 12,9 millioner kroner, opp fra 10,9 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 17,9 millioner kroner, mot 16,8 millioner i tredje kvartal 2020.

«Det har vært stor aktivitet i bankens markedsområde gjennom året. Det er sterk konkurranse blant bankene og det legger press på utlånsrentene. Banken har klart å opprettholde en tilfredsstillende rentenetto til tross for en utfordrende markedssituasjon», skriver Strømmen Sparebank i sin kvartalsrapport.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 3,88 prosent. Inkludert Eika Boligkreditt er utlånsveksten på 5,30 prosent siste 12 månedene.

Banken oppgir ikke sin kostnadsprosent, men har økt driftskostnadene sine. I kvartalet kom driftskostnadene på 13,4 millioner kroner. Opp fra 11,2 millioner kroner på samme tidspunkt i fjor.

Strømmen Sparebank oppgir at de langsiktige økonomiske konsekvensene av koronapandemien fortatt er noe usikre. Derfor har banken en konservativ likviditetsstyring.

«Styret mener banken står godt rustet ti å takle dagens marked og den videre utviklingen. Den underliggende driften er god, og banken har tilstrekkelige avsetninger til å møte en eventuell økende tapssituasjon.», skriver banken.

Kunder er i snitt 17 år i banken sin: – Bruk dette arvesølvet til innovasjon

Sparebanken Narvik satser på små og mellomstore bedrifter: – Vi ser at bedriftsmarkedet blir stadig viktigere

Sandnes Sparebank satser - fikk 65 søkere til AML-stilling: – Positivt overrasket 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også