Bankene forventer et stabilt antall ansatte fremover

En stor andel av bankene som er spurt i en undersøkelse, forventer å ha et stabilt antall ansatte fremover.
Forbundsleder Vigdis Mathisen istemmer om utviklingen, som går mot at bankene fremover vil ha et stabilt antall ansatte. | Foto: Finansforbundet
Forbundsleder Vigdis Mathisen istemmer om utviklingen, som går mot at bankene fremover vil ha et stabilt antall ansatte. | Foto: Finansforbundet

Det er i DNB Markets årlige bankundersøkelse, at de 50 største norske bankene blant annet har oppgitt forventninger til nedbemanning når det kommer til fulltidsansatte, skriver Finansfokus.

Det er første gang at så mange som 75 prosent av bankene som er spurt, oppgir et stabilt antall ansatte i løpet av de neste 12 månedene.

Til Finansfokus uttaler både Finans Norge og Finansforbundet at de kjenner igjen denne utviklingen.

– Våre medlemsbedrifter melder om at det er vanskelig å rekruttere inn denne kompetansen. Disse er etterspurt i mange næringer og det øker konkurransen om de beste hodene, sier kommunikasjonssjef i Finans Norge, Ann Håkonsen, til bladet.

– Dette stemmer godt overens med det vi hører fra bedriftene. Ingen større planer om nedbemanning, men noe omstilling hos en del av aktørene, sier leder i Finansforbundet, Vigdis Mathisen.

Siden 2011 har banksektoren redusert antallet årsverk med åtte prosent. I samme periode har samlet utlånsvolum økt med 50 prosent.

Økt digitalisering og automatisering er hovedårsaken til nedbemanningen, ifølge undersøkelsen, skriver Finansfokus, som er Finansforbundets medlemsblad.

Espen Opedal sier rekrutteringen av IT-hoder er Trygs største sårbarhet

Sparebank 1 Nord-Norge gjennomførte bankoverdragelse

Sluttpakker preger resultatet til Sogn Sparebank 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også