Administrerende direktør i Handelsbanken Danmark: – Mitt fokus akkurat nå er på kunder og ansatte.

I Danmark tror administrerende direktør i Handelsbanken Danmark at banken er attraktiv for potensielle kjøpere. Administrerende direktør for konsernet tror det vil ta litt tid før salget er gjennomført.
Administrerende direktør i Handelsbanken Danmark, Lars Moesgaard. | Foto: PR / Handelsbanken
Administrerende direktør i Handelsbanken Danmark, Lars Moesgaard. | Foto: PR / Handelsbanken

Tirsdag kveld meldte Handelsbanken at de trekker seg ut av Danmark og Finland. I årets tredje kvartal økte innskuddene i Handelsbanken Danmark med 6 prosent og endte på 43,2 milliarder danske kroner. Utlånsvolumet økte med 2 prosent til 79,8 milliarder danske kroner, det skriver FinansWatch.dk.

Handelsbanken påpekte i en pressemelding at virksomheten i Danmark og Finland sto for 10 prosent av inntektene og 13 prosent av konsernets kostnader. I bankens konsernresultat for tredje kvartal påpeker de at den norske delen av banken står for 9 prosent av inntektene og 7 prosent av kostnadene.

Administrerende direktør i Handelsbanken Danmark, Lars Moesgaard, tror virksomheten i Danmark er attraktiv for kjøpere. Han påpeker at salgsplanene skaper usikkerhet blant kundene og ansatte og understreker at banken fortsetter vanlig drift.

– Mitt fokus akkurat nå er å på kunder og ansatte. Det er selvfølgelig en stor oppgave for meg og resten av ledergruppen å sørge for at våre ansatte og kunder blir løpende oppdatert om prosessen, påpeker Moesgaard ovenfor FinansWatch.dk.

Handelsbanken Danmark har rundt 600 ansatte og 40 filialer.

Kan ta noe tid før salget er gjennomført

FinansWatch.dk spurte administrerende direktør i Handelsbanken, Carina Åkerström, om banken er i dialog med potensielle kjøpere, hva prisen er og om banken skal selges samlet eller i stykker. Åkerström mente det var for tidlig å svare på spørsmålene.

– Det er vanskelig å si hvor lang tid det kommer til å ta. Slike prosesser tar tid. Vi har mange ansatte og kunder å ta hensyn til, påpeker Åkerström til FinansWatch.dk.

Hun forklarer at skaleringsproblemer er årsaken til at banken nå trekker seg ut av Danmark.

– I Danmark, hvor vi har en ganske liten markedsposisjon, kreves det mye innsats og investeringer for å skalere opp bare for å være sikker på at vi er relevante. Det er hovedårsaken til at vi forlater Danmark. Virksomheten i Danmark har fornøyde kunder og vi har en god forretning, men fra vårt synspunkt ville det ta veldig lang tid å skalere virksomheten, forklarer Åkerström.

Finansdirektør i Handelsbanken, Carl Cederschiöld, påpeker ovenfor avisen at han tror det er mange potensielle kjøpere.

IT-plattform viktig for salg

Bankforsker og seniorrådgiver ved Aalborg universitet, Lars Krull, mener at Handelsbanken i Danmark har en rekke spesielle forhold som gjør den ekstra spennende. Dette kan til slutt utløse en budkrig.

– Det handler om å tørre å ta en sjanse. Uansett hvem som kjøper den, er det et stort og positivt kvantesprang fremover. Kjøperen som tør tenke langsiktig nok tør også å by relativt høyt, sier Krull til FinansWatch.dk.

Han påpeker at et stort spørsmål er IT-plattform. Handelsbanken bruker BEC som IT-plattformleverandør, det er det flere danske banker som også gjør.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også