Handelsbanken trekker seg ut av Danmark og Finland

Handelsbanken starter prosessen med å trekke seg ut av Danmark og Finland.
Illustrasjonsbilde. Handelsbanken vil trekke seg ut av Danmark og Finland. | Foto: PR/Handelsbanken
Illustrasjonsbilde. Handelsbanken vil trekke seg ut av Danmark og Finland. | Foto: PR/Handelsbanken

Handelsbanken har i dag besluttet å ikke drive virksomhet i Danmark og Finland. En prosess påbegynnes for salg av disse to virksomhetene, det skriver banken i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen står Danmark og Finland til sammen for 10 prosent av inntektene, 13 prosent av kostnadene og 8 prosent av konsernets driftsoverskudd.

Den tildelte kapitalen til virksomheten i Danmark og Finland utgjør totalt rundt 15 milliarder svenske kroner. Kjernekapitalen til disse operasjonene utgjør om lag 12 milliarder svenske kroner.

Banken har sine hovedmarkeder i Sverige, Norge og Storbritannia, disse markedene utgjør tilsammen 91 prosent av resultatet. Her har banken ambisjoner om å være ledende på våre kjerneområder innen finansiering og kapitalforvaltning.

– Til tross for lang tilstedeværelse i Danmark og Finland, er bankens markedsposisjon liten, og banken ser liten mulighet til å skalere tilbudet uten betydelige investeringer. Forutsetningene for å drive lønnsom bankvirksomhet i forskjellige geografier er i dag vesentlig endret sammenlignet med da Handelsbanken utvidet sin geografiske tilstedeværelse, det skriver banken i pressemeldingen.

Handelsbanken påpeker at synergier synker i takt med fremveksten av nye forskrifter, lokalt og internasjonalt, der bankene nå trenger sentralstab og infrastruktur i alle markeder. Kunder setter mer pris på tilpasning og tilpasning til lokale forhold mer enn globale produkter.

– Forretningsmessig ønsker vi et nærvær der vi har de beste forutsetningene for lønnsom vekst og en sterk markedsposisjon. Med dette styrker vi bankens ambisjoner i våre hovedmarkeder, Sverige, Norge og Storbritannia, sier Carina Åkerström, konsernsjef i Handelsbanken.

I Storbritannia har Handelsbanken investert i å bygge en uavhengig datterbank. Bankens virksomhet i Nederland fortsetter og kommer fra 1. januar 2022, til å organiseres i Capital Markets sammen med Luxembourg og New York.

Banken påpeker at tilstedeværelse i euroområdet er strategisk viktig for banken når det gjelder finansiering. Operasjonene i New York vil fortsette å bli utført på samme måte som før. Og banken under streker at tilstedeværelse i USA har en strategisk betydning på grunn av den direkte tilgangen til USD-finansiering.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også