Gjelsvik enig med lokalbankene: – Finansskatten illustrerer skjevheten i profilen

Da Sigbjørn Gjelsvik (Sp) besøkte Drangedal Sparebank i valgkampen, var han helt enig med styreleder Arne Lunde i banken om at den ekstra arbeidsgiveravgiften for små sparebanker må vekk.
Sigbjørn Gjelsvik (Sp) vil fjerne finansskatten. | Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet
Sigbjørn Gjelsvik (Sp) vil fjerne finansskatten. | Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet

Drangedalsposten skriver sak om møte mellom styreleder Lunde i Drangedal Sparebank og Gelsvik, der Lunde dro frem finansskatten og fortalte at små sparebanker betaler mer per forvaltede krone i skatt enn storbankene.

Det var Gjelsvik helt enig i og mente at dette er noe man jobber med.

– Det er noe med å tilpasse reglene til virkeligheten. Finansskatten er der fordi dere ikke er momspliktige, men den illustrerer godt skjevheten i profilen. Vi vil fjerne urettferdigheten i at det ligger på den ekstra arbeidsgiveravgiften. Vi fikk flertall i Stortinget for å fjerne det, men nå har det gått tre år og vi har etterlyst det, sier Gjelsvik til lokalavisen.

Drangedal Sparebank og styreleder Lunde ønsker en forandring, slik at banken kan være med på å skape fler arbeidsplasser i lokalområdet. Det mener han blir vanskelig med så mange krav, der personellet går til «ikke produktivt arbeid», står det i avisen.

– Det er fremfor alt lokale banker som står ved sine kunder i tykt og tynt, mens store banker og utenlandske banker trekker seg unna i kriser. I tillegg har de lokale bankene kunnskapen til å vurdere risiko og situasjonen for å kunne rådgi kundene, sier Gjelsvik.

Senterpartiet skal ha fremmet Gjelsvik til finansminister-posten, i følge VG. Men Arbeiderpartiet skal ha bedt Sp om å tenke seg om en gang til.

Finansforbundet mener det kommer positive signaler fra den nye regjeringen

Sparebankforeningen «godt fornøyd»: – Ser frem til konstruktivt samarbeid med Ap og Sp i regjering

Lover at reguleringen av banksektoren ikke skal påføre mindre banker unødig strenge krav 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også