Lunar Bank kjøper PayLike

Utfordrerbanken Lunar fortsetter sin strategi innen betalingstjenester med nytt oppkjøp.
Leder for Lunar i Norge, Eilin Schjetne. | Foto: Lunar
Leder for Lunar i Norge, Eilin Schjetne. | Foto: Lunar

Danske Lunar Bank, som også har 50.000 kunder  i Norge, kjøper det danske betalingsselskapet PayLike. Dette er et ledd i styrkingen av Lunars posisjon innen betaling for netthandel, skriver selskapet i en pressemelding.

– Med PayLike får Lunar ny tilførsel av kompetanse på nettbetaling og raskt integrerbare løsninger som er rimelige for varehandelen å ta i bruk. Det gjør Lunar enda bedre posisjonert til å utfordre etablerte spillerne i markedet, sier norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne i pressemeldingen.

PayLikes netthandelsløsning støtter 153 valutaer og formidler betalinger for 100 millioner Euro i året. For Lunar betyr dette større internasjonal aktivitet og et bredere spekter av betalingstjenester å tilby.

– Lunar får et nytt ben å stå på utover banktjenester. Når vi bygger en tosidig markedsplass med betalinger som kobler sluttkunder med bedrifter, gjør vi livet enklere og rimeligere for alle parter. Betaling vil være spydspissen for vår neste vekstfase, sier Schjetne.

Oppkjøpet kommer i kjøvannet av en kapitalinnhenting Lunar gjorde i sommer på 2,1 milliarder kroner. Lunar har vokst til 350.000 kunder i Norden og i det danske bedriftsmarkedet har de en markedsandel på rundt 50 prosent blant nystartede virksomheter som ska ha sin første bankforbindelse.

– Nå går vi utover bankvirksomhet for å støtte det økende antallet av netthandelsaktører ved å tilby dem å ta betalt og la deres kunder sjekke ut i nettbutikkene, på toppen av våre bankprodukter, sier konsernsjef Ken Willum Klausen i Lunar Bank.

Norgessjefen i Lunar: – Hårete mål gir oss energi

Sparebank 1 Sørøst-Norge ble verdens første bank til å bli vurdert av FN

Tidligere ansatte tar ut søksmål mot Sparebank 1 Nord-Norge 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også