FinansWatch

Nordax Bank har fått akseptert budet på Bank Norwegian

Etter flere utsettelser har Nordax nå kommet seg over grensen på 90 prosent eide aksjer i Bank Norwegian.

Konsernsjef Jacob Lundblad i Nordax bank. | Foto: Pressebilde

Etter å ha utsatt fristen nok en gang fredag ettermiddag, da den svenske banken lå på 89 prosent av aksjene i den norske forbruksbanken, tok det ikke lang tid før Nordax var over grensen på 90 prosent som gjør at den svenske banken kan tvangsinnløse de gjenværende aksjonærene, opplyser banken i en børsmelding.

Budet var på 105 kroner per aksje. Og Nordax eier nå 91,81 prosent av alle aksjene i Bank Norwegian.

Dette var siste hinder for den svenske banken, ettersom at tilsynsmyndighetene tidligere hadde gitt klarsignal for oppkjøpet.

På torsdag forrige uke solgte Folketrygdefondet sine aksjer i Bank Norwegian etter at selskapet hadde gått ut og sagt at de ikke ville selge. Det var aksjer for 1,7 milliarder kroner.

Da svenske Nordax fikk godkjenningen fra det svenske finanstilsynet sa konsernsjef Jacob Lundblad i Nordax at han så frem til et samarbeid.

– Godkjenningen fra Finansinspektionen er den siste biten i puslespillet. Vi ser frem til å bli en støtende og engasjert partner til Bank Norwegian. Ser vi på støtten vi har fått til nå kan vi trygt si at mange ser på en kombinering av Bank Norwegian og Nordax som den beste veien videre, sa Lundlbad i en børsmelding.

Nordax utsetter igjen - men nærmer seg 90 prosent

Folketrygdfondet selger alle sine Bank Norwegian-aksjer for 1,7 milliarder kroner

Nesten ingen har solgt bank Norwegian-aksjer til Nordax i den forlengede tilbudsperioden 

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch