FinansWatch

Nesten ingen har solgt bank Norwegian-aksjer til Nordax i den forlengede tilbudsperioden

Bank Norwegian-aksjonærer tviholder på aksjene sine.

Bank Norwegian lever videre. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

I begynnelsen av august fikk aksjonærene i Bank Norwegian et tilbud på aksjene på 105 kroner per aksje fra den svenske banken Nordax. Den svenske banken ønsket 90 prosent akseptgrad, men Nordax klarte ikke en gang å oppnå to tredjedelers akseptgrad før den første fristen gikk ut i begynnelsen av september.

Fristen ble utvidet til fredag 24. september. Ikke lenge etter at fristen ble utvidet offentligjorde Nordax at de hadde fått to tredjedelers akseptgrad. Like før fristen gikk ut 24. september ble den utvidet igjen til fredag 1. oktober. Mandagen etter utvidelsen offentligjorde Nordax at de hadde oppnådd en akseptgrad på 76,6 prosent.

Like før fristen gikk ut fredag 1. oktober utvidet Nordax tilbudte enda en gang. Denne gangen til fredag 8. august.

I dag, mandag 4. oktober, offentligjorde Bank Norwegian i en børsmelding at Nordax har fått en akseptgrad på 76,9 prosent. Det er 0,3 mer enn forrige gang banken offentligjorde akseptgraden.

Nordax eide 1,5 prosent av aksjene i Bank Norwegian før de kom med tilbudet, og har derfor kontroll over 78,4 prosent av Bank Norwegian.

Forrige uke sa analytiker i Sparebank 1, Tiril Flørnes Støle, til Finansavisen at hun trodde at de avventende Bank Norwegian-aksjonærene vil tviholde på aksjene helt til det kommer et eventuelt pliktig tilbud.

Finanstilsynet godkjenner at Nordax kjøper Bank Norwegian 

Bank Norwegian: Siste regulatoriske hinder for fusjonen er forsert

Nysteen er påtroppende Kredinor-sjef: – Riktig å se på inkassoloven 

Styremedlem i Bank Norwegian selger Bank Norwegian-aksjer for nesten 8 millioner kroner

Styreleder i Bank Norwegian selger Bank Norwegian-aksjer for over en halv million kroner 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch