Vil automatisere flytting av avtalegiro til ny bank

Bits er i ferd med å utvikle en selvbetjent flytting av avtaler fra en bank til en annen, der prosjektleder peker på avtalegiro som klassens versting.
Illustrasjonsfoto | Foto: Colourbox
Illustrasjonsfoto | Foto: Colourbox

Til tross for at bankene i Norge nærmest er fulldigitaliserte og leverer gode og effektive betalingsløsninger har bankene nå gått sammen, i regi av Bits, om et initiativ for å forenkle bankbytte for avtalegirotjenesten, det skriver Bits på sine hjemmesider.

Bits, som er bank- og finansnæringens infrastrukturselskap, skriver at flytteprosessen mellom bankene med avtalegiro er krevende for både banker og kunder. Derfor vil Bits utvide det som kalles avtalegiro koblingsregister. Registeret holder oversikt over hvilke betalinger som skal belastes hvilken konto.

– Dette registeret blir nå utvidet slik at det kan formidle kundens digitale samtykke til at bankene får lov til å utlevere all nødvendig informasjon til ny bankforbindelse. Ny bank får da tilgang til all informasjon som skal til for at kunden selv flytter avtalene via nettbanken i løpet av få minutter, og ikke dager som i dag, sier prosjektleder Bjørn Søland i Bits.

Han kan formidle at arbeidet er godt i gang, og om alt går etter planen kommer de første bankene til å starte piloter sent i høst. Han tror de fleste banker vil ha en selvbetjent flytteløsning på plass innen utgangen av neste år.

Sparebank 1 Mobilitet ønsker å tilby bilabonnement via mobilbanken

Slik blir eierstrukturen til Sparebank 1 Forvaltning

Direktør i Boligprodusentene: – Det er trist at bankene ikke forstår hva det dreier seg om 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også