Sparebankforeningen lanserer nytt omdømmeinitiativ

Sammen med Finansforbundet og LO vil de øke omdømmet til lokalbankene i distriktene.
Leder for Sparebankforeningen, Iman Winkelman. | Foto: Kilian Munch
Leder for Sparebankforeningen, Iman Winkelman. | Foto: Kilian Munch

Sparebankforeningen har gått sammen med Finansforbundet og LO om omdømmekampanjen «Sparebankene styrker samfunnet», skriver Sparebankforeningen i en pressemelding.

Det er bred politisk støtte for å bevare sparebankmodellen i Norge, men Sparebankforeningen mener mer kan gjøres for å synliggjøre sparebankenes rolle i utviklingen av næringslivet i lokalområdene sine.

– Sparebankenes betydning og tilstedeværelse er viktigere enn noensinne. Nesten halvparten av norske virksomheter med 11 eller færre ansatte har lokal- eller regionbanken som sin långiver, og hele 2 av 3 bedrifter i de minst sentrale kommunene i Norge bruker en sparebank for å få dekket sitt bankbehov, sier Iman Winkelman, leder for Sparebankforeningen i pressemeldingen.

Initiativet vil spesielt peke på bankenes rolle i det grønne skiftet for næringslivet i distriktene. I mange områder er det svært lav bevissthet om klima og bærekraft i næringslivet.

For Finansforbundet handler initiativet om å vise frem de 8500 kompetansestillingene som er besatt i sparebankene rundt om i landet.

– Vi opplever at våre medlemmer som har sitt virke i sparebanksektoren har et brennende hjerte for både banken og sitt eget nærmiljø. Gjennom sin kompetanse og sitt engasjement, spiller de en viktig rolle når det gjelder å sørge for økonomisk trygghet for både enkeltpersoner, familier og lokale bedrifter i bankens nærområde, sier leder av Finansforbundet Vigdis Mathisen.

Eidsberg Sparebank tar med bærekraft i all kunderådgivning: – 80 prosent av bedriftskundene våre har ikke tenkt gjennom det

Sparebank 1 Sørøst-Norge og Sparebank 1 Modum på vei mot sammenslåing

Northmill fikk den første banklisensen i Sverige siden Klarna – nå kommer banken til Norge 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også