Aprila Bank og DNB inngår samarbeid

DNB blir distributør for Aprila Banks løsninger for små og mellomstore bedrifter.
Daglig leder Halvor Lande i Aprila Bank har fått DNB som distributør. | Foto: Aprila Bank
Daglig leder Halvor Lande i Aprila Bank har fått DNB som distributør. | Foto: Aprila Bank

Aprila Bank er en nisjebank for små og mellomstore bedrifter. Deres mål er å digitalisere finansiering av SMB-bedrifter og å integrere finansiering i virksomhetenes regnskapssystemet.

Nylig lanserte Aprila Bank en ny automatisert kredittvurderingstjeneste for bedrifter, en prosess som ofte er nokså manuell i mange banker. Tjenesten gir kundene mulighet til å søke om kassakreditt på opptil to millioner kroner og få svar i løpet av minutter.

I et intervju med Shifter forteller Aprila Bank at de også har fått med DNB som distributør for sine løsninger.

– I DNB har vi et ønske om å kunne imøtekomme flere av småbedriftskundenes behov. Nå har vi blitt enige om å prøve dette sammen. Det betyr at vi kommer til å tilby Aprilas kredittløsninger gjennom våre kanaler, sier Anders Grevstad som er ansvarlig for produkter og produktutvikling i Corporate Banking i DNB til Shifter.

Norge er et typisk SMB-land hvor brorparten av virksomhetene i Brønnøysundregistrene har 10 eller færre ansatte. Det betyr at markedet for å finansiere slike virksomheter er stort.

– Minst og størst går sammen for å løse det som faktisk er et samfunnsfunnproblem – fundinggapet til småbedrifter. Det er et stort problem med tanke på omstillingen vi skal gjennom, med de 250.000 nye arbeidsplassene som skal skapes de neste ti årene bare for å opprettholde sysselsetting produktivitetsvekst og velferd gjennom det grønne skiftet, sier Halvor Lande, daglig leder i Aprila Bank.

DNB vil gjennom samarbeidet fortsatt beholde kunden som sådan, men tilbyr kassakreditten gjennom Aprila Bank. Altså mister de ikke kunder gjennom samarbeidet. Partene vil ikke kommentere om det er aktuelt for DNB å gå inn på eiersiden i Aprila.

Husbanken legger ned kontoret i Bergen 

Sparebanken DIN vil bli mer offensive etter uttredelsen av Eika Gruppen

Haugesund Sparebank har ansatt 11 nye i år 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også