FinansWatch

Sparebankstiftelsen Sør bidrar med penger til nytt medisin-campus

Norge trenger flere legestudenter for å dekke fremtidens behov. Sparebanken Sørs sparebankstiftelse vil støtte arbeidet med utvidet studiested i regionen.

Sørlandet Sykehus i Kristiansand. | Foto: Sørlandet Sykehus

Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør har vedtatt å bevilge én million kroner til etableringen av UIO Campus Sør i tilknytning til Sørlandet sykehus.

– Det er veldig gledelig at sentrale aktører som Sparebankstiftelse Sparebanken Sør og Aust-Agder utviklings- og kompetansefond gjennom sine bevilgninger viser at de ser viktigheten av å utdanne fremtidens leger her i regionen. Ved å hente medisinstudenter ved Universitetet i Oslo hit til Sørlandet sykehus, vil vi kunne sørge for at både kommunene i Agder og sykehuset sikrer seg nødvendig kompetanse, sier administrerende direktør ved Sørlandet sykehus HF, Nina Mevold til Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Norge har behov for å øke rekrutteringen av legestudenter med 60 prosent innen 2027. Det betyr også at studietilbudet må tilpasses, for eksempel med flere campus.

– Med kunnskapen vi har om behovet for flere leger i framtiden gir det stor mening i å legge noen av våre gavemidler i et løft for at flere kan bli utdannet til leger og samtidig få et forhold til landsdelen vår. Blir legestudentene tatt godt imot gjennom studietiden, er det all grunn til å tro at flere av dem vil slå rot i landsdelen, sier Rune Røiseland, daglig leder i Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør.

Komplett Bank om potensielle svindelkontoer hos tysk samarbeidspartner: – Det ser ikke ut til at vi er berørt

Oppsummert: Mens svenskene dømmer finfluensere for markedsmanipulasjon havner de norske sakene mellom flere stoler

Lokalbank-alliansen beholder it-system – ikke bekymret for problemer med fusjoner og nye medlemmer 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch