Sparebankstiftelsen Sør bidrar med penger til nytt medisin-campus

Norge trenger flere legestudenter for å dekke fremtidens behov. Sparebanken Sørs sparebankstiftelse vil støtte arbeidet med utvidet studiested i regionen.
Sørlandet Sykehus i Kristiansand. | Foto: Sørlandet Sykehus
Sørlandet Sykehus i Kristiansand. | Foto: Sørlandet Sykehus

Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør har vedtatt å bevilge én million kroner til etableringen av UIO Campus Sør i tilknytning til Sørlandet sykehus.

– Det er veldig gledelig at sentrale aktører som Sparebankstiftelse Sparebanken Sør og Aust-Agder utviklings- og kompetansefond gjennom sine bevilgninger viser at de ser viktigheten av å utdanne fremtidens leger her i regionen. Ved å hente medisinstudenter ved Universitetet i Oslo hit til Sørlandet sykehus, vil vi kunne sørge for at både kommunene i Agder og sykehuset sikrer seg nødvendig kompetanse, sier administrerende direktør ved Sørlandet sykehus HF, Nina Mevold til Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Norge har behov for å øke rekrutteringen av legestudenter med 60 prosent innen 2027. Det betyr også at studietilbudet må tilpasses, for eksempel med flere campus.

– Med kunnskapen vi har om behovet for flere leger i framtiden gir det stor mening i å legge noen av våre gavemidler i et løft for at flere kan bli utdannet til leger og samtidig få et forhold til landsdelen vår. Blir legestudentene tatt godt imot gjennom studietiden, er det all grunn til å tro at flere av dem vil slå rot i landsdelen, sier Rune Røiseland, daglig leder i Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør.

Komplett Bank om potensielle svindelkontoer hos tysk samarbeidspartner: – Det ser ikke ut til at vi er berørt

Oppsummert: Mens svenskene dømmer finfluensere for markedsmanipulasjon havner de norske sakene mellom flere stoler

Lokalbank-alliansen beholder it-system – ikke bekymret for problemer med fusjoner og nye medlemmer 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også