FinansWatch

Konkurransetilsynet mener det fortsatt er aktuelt å stanse DNBs oppkjøp av Sbanken

Konkurransetilsynet har sendt et varsel til DNB og Sbanken der de skriver at de vurderer å stanse oppkjøpet. Bankene har frist til 16. september med å svare.

Ingen bestemmelse i DNBs oppkjøp av Sbanken fra Konkurransetilsynet ennå. Avbildet er avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet. | Foto: Konkurransetilsynet

DNBs ønske om å kjøpe Sbanken har vært til behandling i Konkurransetilsynet siden midten av april, og etter foreløpig vurdering ble sist melding 24. juni at tilsynet kunne stoppe oppkjøpet.

– Konkurransetilsynet har arbeidet intensivt med saken gjennom sommeren og er fremdeles bekymret for at DNBs kjøp av Sbanken vil kunne føre til svekket konkurranse og dårligere betingelser for bankkunder som ønsker å spare i fond. Dette er bakgrunnen for at tilsynet fremdeles vurderer å stanse hele oppkjøpet, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet, i dagens pressemelding.

– DNB er allerede den største tilbyderen i markedet. Oppkjøpet vil føre til at DNBs sterke posisjon vil bli ytterligere forsterket. Sbanken er en aktør med betydelig konkurransekraft som over tid har vist både evne og vilje til å utfordre de etablerte bankene og være en pådriver for økt konkurranse. Det er Konkurransetilsynets foreløpige oppfatning at dette oppkjøpet vil være til skade for norske forbrukere, fortsetter Nese.

DNB og Sbanken har nå frist til torsdag 16. september med å komme med sitt svar på Konkurransetilsynets varsel om vurdering av å stoppe oppkjøpet. Tilsynet har deretter 15 virkedager på komme til en endelig konklusjon. Endelig frist i saken er torsdag 7. oktober 2021.

DNB: – Ikke uventet at Konkurransetilsynet ønsker å bruke mer tid

DNB varslet børsen for sent om Sbanken-oppkjøp

Sbankens markedsandel for fond økte 0,2 prosentpoeng i andre kvartal 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch