Konkurransetilsynet mener det fortsatt er aktuelt å stanse DNBs oppkjøp av Sbanken

Konkurransetilsynet har sendt et varsel til DNB og Sbanken der de skriver at de vurderer å stanse oppkjøpet. Bankene har frist til 16. september med å svare.
Ingen bestemmelse i DNBs oppkjøp av Sbanken fra Konkurransetilsynet ennå. Avbildet er avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet. | Foto: Konkurransetilsynet
Ingen bestemmelse i DNBs oppkjøp av Sbanken fra Konkurransetilsynet ennå. Avbildet er avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet. | Foto: Konkurransetilsynet

DNBs ønske om å kjøpe Sbanken har vært til behandling i Konkurransetilsynet siden midten av april, og etter foreløpig vurdering ble sist melding 24. juni at tilsynet kunne stoppe oppkjøpet.

– Konkurransetilsynet har arbeidet intensivt med saken gjennom sommeren og er fremdeles bekymret for at DNBs kjøp av Sbanken vil kunne føre til svekket konkurranse og dårligere betingelser for bankkunder som ønsker å spare i fond. Dette er bakgrunnen for at tilsynet fremdeles vurderer å stanse hele oppkjøpet, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet, i dagens pressemelding.

– DNB er allerede den største tilbyderen i markedet. Oppkjøpet vil føre til at DNBs sterke posisjon vil bli ytterligere forsterket. Sbanken er en aktør med betydelig konkurransekraft som over tid har vist både evne og vilje til å utfordre de etablerte bankene og være en pådriver for økt konkurranse. Det er Konkurransetilsynets foreløpige oppfatning at dette oppkjøpet vil være til skade for norske forbrukere, fortsetter Nese.

DNB og Sbanken har nå frist til torsdag 16. september med å komme med sitt svar på Konkurransetilsynets varsel om vurdering av å stoppe oppkjøpet. Tilsynet har deretter 15 virkedager på komme til en endelig konklusjon. Endelig frist i saken er torsdag 7. oktober 2021.

DNB: – Ikke uventet at Konkurransetilsynet ønsker å bruke mer tid

DNB varslet børsen for sent om Sbanken-oppkjøp

Sbankens markedsandel for fond økte 0,2 prosentpoeng i andre kvartal 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også