FinansWatch

DNB varslet børsen for sent om Sbanken-oppkjøp

Banken har fått kritikk av børsen for å ikke varsle dem tidlig nok om oppkjøpsplanene.

DNBs konsernsjef Kjerstin Braathen. | Foto: Stig B. Fiksdal

I et brev sendt fra børsen til DNB får banken kritikk for å ha vært tre uker for sent ute med å varsle børsen om sine planer om å kjøpe Sbanken, skriver E24.

Dette betyr at innsideinformasjon om oppkjøpet har vært kjent i tre uker før varselet kom. Innsideinformasjonen oppstod da hovedaksjonær i Sbanken, Altor, ga signal om at de ville gi forhåndsaksept dersom et tilbud kom på bordet.

Børsen skal kunne overvåke innsidere i selskaper der mulig kursdrivende informasjon er kjent for aksjonærene og skal derfor varsles umiddelbart.

– Her har det rett og slett skjedd en beklagelig intern misforståelse i forbindelse med et regelverkskifte som inntraff samme dag som vi skulle varslet børsen, skriver kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen Lewin i en e-post til E24.

Oppkjøpet av Sbanken fra DNB er en av de store hendelsene i norsk banksektor i år. Oppkjøpet har kommet på dagsorden både i bransje- og massemedier. Det har også ført til en økt kundemobilitet i Norge generelt.

Konkurransetilsynet gjennomfører for tiden en undersøkelse av konsekvensene et oppkjøp vil ha for distribusjonen av fond i Norge. Torsdag denne uken vil det enten bli gitt grønt lys for oppkjøpet, eller så vil tilsynet ha behov for ytterligere undersøkelser som vil gi dem en endelig frist til 7. oktober for et vedtak.

Bulder Bank: – Hver gang alle snakker om bank tjener vi på det 

Lederen for Himla: – Det er et godt finansmiljø i Bergen for tiden

– Tro gjerne på julenissen, men Sbanken som merkenavn blir borte 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch