Luster Sparebank senker tap betraktelig

Banken som holder til i Luster viser til jevne tall i andre kvartal, men har senket tap som gjør at totalresultatet ser lystigere ut.
Luster Sparebank med lave tap i 2021. | Foto: Luster Sparebank
Luster Sparebank med lave tap i 2021. | Foto: Luster Sparebank

Resultat etter skatt i andre kvartal ble 12 millioner kroner, opp fra 7,1 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i andre kvartal av 2021 ble 16,2 millioner kroner, mot 13,1 millioner i samme periode i fjor. For halvåret har netto renteinntektene falt fra 37,3 millioner i fjor, til 31,1 millioner i år.

«Et tapsmerka engasjement ble gjort opp første halvår 2020. Dette gjorde at Luster Sparebank kunne inntektsført avsette, ikke inntektsførte renter på engasjementet på første halvår 2020. Dette forklarer deler av reduksjon i rentenetto per 30.06.2021 i forhold til samme tidspunkt i fjor.», skriver Luster Sparebank i sin halvårsrapport.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 3,1 prosent.

«Forskjellen mellom utlånsrenter og innskuddsrenter er blitt redusert. Dette reduserer inntektene til banken. Luster Sparebank har gjennomgått banken sin portefølje av BM-kunder. Denne gjennomgangen viser at Covid-19-pandemien har hatt lite eller ingen innvirkning på banken sine kunder», skriver banken.

Under posten «tap på utlån, garantier og lignende» skriver banken opp 1,2 millioner kroner i andre kvartal 2021, det er ned fra 6,3 millioner i samme periode i fjor. For hele 2021 ligger posten på kun 388.000 kroner.

Styret skriver videre at banken har hatt en god resultatutvikling så langt i 2021, og at styret vurderer det slik at banken er godt rusta til å håndtere situasjonen pandemien har skapt.

Lavere tap ga bedre resultat for Tinn Sparebank

Grue Sparebank med slankere resultat tross god utlånsvekst

Konsernsjef i KLP: – Andre kvartal har vært strålende på alle måter 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også