FinansWatch

Sparebanker sponser transport til vitensenter på vestlandet

Sogn Sparebank og Luster Sparebank har forpliktet seg til å betale for at elever kan besøke det nye vitensenteret i Sogndal.

Fra venstre: Erlend Fardal Lunde (ViteMeir), Jarle Christensen (Vik kommune), Camilla Grøttebø (Lærdal kommune), Ragnhild Skahjem Tofastrud (Sogn Sparebank), Mads Indrehus (Sogn Sparebank), Beathe Ekhall Stentvedt (Aurland kommune) | Foto: ViteMeir

I Kaupanger i Sogndal kommune åpner det i høst et nytt vitensenter for barn og ungdom. Vitensenteret Vitemeir er et samarbeidsprosjekt mellom flere kommuner i Sogn og Fjordane og transport av elevene så de kan utnytte tilbudet blir en vesentlig post.

Nå har Sogn Sparebank og Luster Sparebank forpliktet seg til å sponse busstransport for skoleelever fra Aurland, Lærdal, Årdal, Luster og Vik.

– Transport er ein stor dørstokk for å sikre utstrakt besøk frå skulane. ViteMeir er difor avhengige av at partnarar som Sogn Sparebank Luster Sparebank ser behovet for finansiering av busstransporten, seier dagleg leiar i ViteMeir, Erlend Fardal Lunde i en pressemelding.

Sogn Sparebank har skrevet under den største avtalen, som innebærer minst 35 busstransporter i året, i tre år.

– Våre ambisjonar som lokalbank er å bidra til utvikling og vekst i Sogn, og me ser på ViteMeir som eit framtidsretta tiltak for regionen vår. Med denne avtalen sørger me trygg busstransport for skule- og barnehageborna våre, og sikrar at alle elevane får høve til å besøke senteret, sier banksjef Mads Indrehus.

Banken har i tillegg donert 250.000 kroner til vitensenterets installasjon om forbruk og personlig økonomi.

Knut Åge Teigen (Luster kommune), Oddstein Haugen (Luster Sparebank), Erlend Fardal Lunde (ViteMeir). | Foto: Vitemeir
Knut Åge Teigen (Luster kommune), Oddstein Haugen (Luster Sparebank), Erlend Fardal Lunde (ViteMeir). | Foto: Vitemeir
 

Luster Sparebank skal bidra med 25 busstransporter de neste tre årene.

– Me er heldige som får eit vitensenter like i nærleiken. Difor er det veldig kjekt at me, gjennom å sponse skuletransport, kan bidra til at born og ungdom i Luster kommune får oppleve det ViteMeir har å by på. Målet vårt er at alle skuleelevar i Luster ein gong i året skal få ein spanande og inspirerande skuledag på ViteMeir, seier Oddstein Haugen, banksjef i Luster Sparebank.

Vitemeir åpner 11. november i år.

Styrket utlånsvekst i norske banker

Øystein Børsum utnevnt til visesentralbanksjef 

Styreleder i Komplett Bank: – Saken er prinsipiell  

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch