FinansWatch

Haltdalen Sparebank jobber med høy kostnadsprosent

Med lavere resultater i kvartalet enn på samme tidspunkt i fjor, er Haltdalen Sparebank fornøyde med å kutte i kostnadsprosenten.

Foto: Facebook/Haltdalen Sparebank

Haltdalen Sparebank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 5,65 prosent i andre kvartal 2021, ned 1,98 prosentpoeng fra 7,63 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i andre kvartal ble 4,4 millioner kroner, ned fra 5,8 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto rente- og provisjonsinntekter i kvartalet ble 6,8 millioner kroner, mot åtte millioner i andre kvartal 2020.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 0,98 prosent.

Innskudd fra kunder per første kvartal var på 1198 millioner kroner, som er en økning på 52 millioner kroner de siste 12 månedene.

Haltdalen Sparebank har jobbet med å få ned konstadsutviklingen, og kan vise til en nedgang i kostnadsprosenten som var på 71,75 prosent i første kvartal, og som nå er på 64,01 prosent. I samme periode i fjor var den på 55,99 prosent.

«Banken har hatt fokus på konstandsutviklingen og jobber kontinuerlig med at konstadsprosenten skal reduseres. Og utviklingen har vært positiv fra første kvartal», skriver banken i rapporten.

Banken skriver videre at de opplever fortsatt usikkerhet rundt koronasituasjonen og blant deres 15 ansatte, er det fortsatt noen på hjemmekontor på grunn av smitten i kommunen.

Hemne Sparebank ser potensiale til vekst etter kommunesammenslåing

Valle Sparebank holder lønnsomheten i tøff konkurranse

Grong Sparebank har blitt Miljøfyrtårn 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch