Null i tap og mer enn tredoblet resultat for Næringsbanken

Næringsbanken på Moelv er relativt nystartet og har derfor naturlig nok sterk prosentvis vekst. Likevel har første halvår av 2021 gått over forventning for landbruksbanken.
Administrerende direktør Øystein Snuggerud i Næringsbanken kan vise til sterk vekst for landbruksbanken i første halvår. | Foto: Asmund Hanslien
Administrerende direktør Øystein Snuggerud i Næringsbanken kan vise til sterk vekst for landbruksbanken i første halvår. | Foto: Asmund Hanslien

Næringsbanken oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 9,4 prosent i andre kvartal 2021. Det er noe lavere enn i foregående kvartal, på grunn av en kapitaløkning som ble gjennomført i kvartalet.

Resultat etter skatt i andre kvartal ble 9,8 millioner kroner, opp fra 2,9 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto rentei- og provisjonsnntekter i kvartalet ble 21,5 millioner kroner, mot 10,8 millioner i andre kvartal 2020.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 42 prosent. Banken har nå utlån på 2,3 milliarder til kunder. Veksten i utlån i kvartalet var på 220 millioner kroner. Banken har innskudd på 2,4 milliarder kroner og økte med 223 millioner kroner i kvartalet.

Kostnadsprosenten ligger på 35 prosent. Banken hadde ingen tap i første halvår.

«Hovedårsaken til resultatforbedringen er betydelig økning i utlånsvolum, styrket rentemargin, samt god kostnadskontroll», skriver banken i rapporten sin.

Næringsbanken har vært i drift som ordinær bank siden 2018 og er plassert på Moelv, hvor de søker å yte banktjenester til små og mellomstore bedrifter og landbruket i området.

I mai gjennomførte banken en egenkapitalemisjon mot eksisterende og nye investorer som ga dem 80 millioner kroner i ny kapital.

Banken skriver i rapporten at de på risikosiden har få kunder som er berørt av pandemien og at deres beliggenhet i innlandet gir dem liten eksponering mot risikobransjene olje og offshore.

Bulder Bank: – Hver gang alle snakker om bank tjener vi på det

Skue Sparebank: – Kampen om veksten kan gi et større press på bransjen

Konsernsjef etter knallresultat: – Arbeidskraft er den resursen vi trenger mest her oppe 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også