Konsernsjef etter knallresultat: – Arbeidskraft er den ressursen vi trenger mest her oppe

Sparebank 1 Nord-Norge leverer et godt resultat i andre kvartal. Konsernsjef Liv B. Ulriksen forklarer at banken står støtt i lokalsamfunnet sitt og håper på at flere folk vil flytte til landsdelen.
Konsernsjef Liv B. Ulriksen i Sparebank 1 Nord-Norge. | Foto: Marius Fiskum
Konsernsjef Liv B. Ulriksen i Sparebank 1 Nord-Norge. | Foto: Marius Fiskum

– Vi har hatt en vekst både i privatmarkedet og i bedriftsmarkedet. Det sier meg to ting. Det ene er at vi er konkurransedyktig og det andre er at folk har en tendens til å velge nordnorske bankforbindelser. Det er positivt, for over halvparten av våre eiere er fra området, så når vi utbetaler utbytte så blir pengene her i nord, sier konsernsjef i Sparebank 1 Nord-Norge, Liv B. Ulriksen.

Torsdag la banken frem resultatene fra andre kvartal. Hun har tro på videre vekst, men forklarer at det er én ressurs Nord-Norge trenger som kunne ført til enda sterkere vekst for banken.

– Arbeidskraft er den resursen vi trenger mest her oppe. Naturen her i nord gir gode muligheter for både fiskeindustri og fornybarindustri. Næringslivet er lønnsomt og det vi trenger mest er arbeidskraft. Banken jobber sammen med blant annet NHO, LO og kommunene her oppe for å få folk til å forstå hvilke muligheter som er her, forklarer Ulriksen.

Hun påpeker også at det har vært en del utenlandske arbeidere som har jobbet i regionen som ikke har hatt muligheten til å komme til Norge på grunn av koronarestreksjonene.

Solgt låneportefølje for 10 milliarder kroner

Sparebank 1 Nord-Norge er i siste fase med å selge fem kontorer med en låneportefølje for 10 milliarder kroner til SpareBank 1 Helgeland.

– Vi har vært på Helgeland i vel 10 år og konkurransen med Helgeland Sparebank har vært tøff. Helgeland Sparebank hadde fordelen av å være enda mer lokal enn oss i det området. Når Helgeland Sparebank gikk inn i SpareBank 1-alliansen var det naturlig for oss å selge lokalkontorene til dem, forklarer Ulriksen.

Ifølge Ulriksen kommer Sparebank 1 Nord-Norge til å eie 19,99 prosent av SpareBank 1 Helgeland når transaksjonen er fullført på høsten.

– Vi kommer til å tape litt renteinntekter, men balansen reduseres også, så egenkapitalavkastningen blir omtrent på samme nivå, forklarer Ulriksen.

Hun regner fortsatt Sparebank 1 Nord-Norge som en aktør på Helgeland i forbindelse med større bedriftskunder.

Personlig forbindelser

Sparebank 1 Nord-Norge har også en del kunder som har flyttet til Sør-Norge som fortsetter å bruke banken.

– Det handler nok om at folk føler en personlig forbindelse til oss og landsdelen, smiler Ulriksen.

Konsernsjefen i SMN mener fremtiden er «fygital»: – Mange ansatte gjør oss gode

Kjerpeseth: Det er ingen ekstraordinære elementer i resultatet – bare godt arbeid

Tallene i kvartalsrapporten til Sandnes Sparebank ser verre ut enn de er 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også