Rekordhøy kundetilfredshet gir Sparebanken Vest god avkastning

Den positive utviklingen med reduserte tap og sterke bidrag fra tilknyttede og heleide selskaper fortsetter for vestlandsbanken.
Sparebanken Vest med rekordhøy kundetilfredshet. | Foto: Sparebanken Vest
Sparebanken Vest med rekordhøy kundetilfredshet. | Foto: Sparebanken Vest

Sparebanken Vest oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 13,6 prosent i andre kvartal 2021, opp 1,4 prosentpoeng fra 12,2 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i andre kvartal ble 597 millioner kroner, opp fra 497 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 803 millioner kroner, mot 737 millioner i andre kvartal 2020.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 8,3 prosent.

Brutto utlån økte og var på 192,2 milliarder kroner i andre kvartal, opp 14,8 milliarder kroner fra andre kvartal i 2020.

Driftskostnadene kom på 391 millioner i andre kvartal, opp fra 349 millioner i samme periode i fjor.

– Vi leverer sterk egenkapitalavkastning som er godt over vårt langsiktige mål på 12 prosent. Frende Forsikring leverer nok et sterkt kvartal, Brage Finans fortsetter resultatveksten og Eiendomsmegler Vest har et resultat i første halvår som er rett bak resultatet for hele 2020. Den gode kostnadsutviklingen fortsetter, og for første halvår er kostnadene redusert mot tilsvarende periode i fjor, sier Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest, i en pressemelding.

Rekordhøy kundetilfredshet

Personkundene til Sparebanken Vest har gitt banken en totalscore på 77, mens bedriftskundene har gitt banken en score på 73. Det er rekordhøyt for begge segmenter siden målingene startet i 1997, melder banken i sin pressemelding.

– Blant personkundene scorer vi over 75 i alle aldersgrupper. Arbeidet med bankens signaturopplevelser er intensivert de siste årene og det har vært sentralt i flere av våre «must win battles». Tilbakemeldingene fra kundene er beviset på hvordan målrettet og strukturert arbeid over tid gir resultater, sier Kjerpeseth.

Bulder Bank fortsetter å vokse

Sparebanken Vest sin heldigitale mobilbankkonsept Bulder Bank har per 6. august 13,2 milliarder kroner i utlån. Kjerpeseth sier de fikk mange kunder da DNB la inn bud på Sbanken.

Sparebanken Vest skriver i pressemeldingen at andelen misligholdte lån nå er på nivå med kvartaler forut for pandemien og Kjerpeseth mener at økonomien på Vestlandet fortsetter å styrke seg.

Tallene i kvartalsrapporten til Sandnes Sparebank ser verre ut enn de er

God utlånsvekst for Sparebanken Møre

Sterk utlånsvekst for Sparebank 1 SMN

Sparebank 1 Sørøst-Norges første kvartalsrapport viser solid avkastning 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også