Motgang for Sandnes Sparebank i andre kvartal

Sandnes Sparebanks avkastning i andre kvartal i 2021 er bare to tredjedeler av det banken leverte i samme periode i fjor.
Sandnes Sparebanks hovedkontor. | Foto: Sandnes Sparebank/Anne Lise Norheim
Sandnes Sparebanks hovedkontor. | Foto: Sandnes Sparebank/Anne Lise Norheim

Sandnes Sparebank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 10,7 prosent i andre kvartal 2021, ned 5,9 prosentpoeng fra 16,6 prosent i samme periode i 2020. Det kommer frem i en børsmelding.

Resultat etter skatt i andre kvartal ble 79 millioner kroner, ned fra 111,5 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 114 millioner kroner, mot 111,8 millioner i andre kvartal 2020.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 4 prosent.

Bedre om halvåret sees under ett

Ser man på det første halvåret i år, så går det bedre med banken. Resultat etter skatt går svakt opp til 149,6 millioner kroner i første halvår. I fjor var resultatet etter skatt for første halvår 144,2 millioner kroner.

Avkastning på egenkapitalen for første halvår av 2021 gikk også marginalt opp og endte på 10,3, opp 0,1 prosentpoeng fra 10,2 prosent i samme periode i 2020.

Konsernets netto renteinntekter gikk likevel ned om man ser på årets seks første måneder. Det første halvåret av 2021 var renteinntektene på 225,3 millioner kroner mot 235,9 millioner kroner i første halvår av 2020.

Tøff konkurranse

Samtidig har bankens driftskostnader i andre kvartal av 2021 gått opp til 96,5 millioner kroner, fra 63,9 i samme periode i fjor.

Administrerende direktør i Sandnes Sparebank, Trine Stangeland, forklarte til FinansWatch tidligere i år at konkurransen er tøff i Rogaland.

– SR-bank, DNB, Sparebanken Vest, Danske Bank og Nordea er til stede i vårt markedsområde. Vi skiller oss ut og konsentrerer oss der vi er ekstra gode: vi er kjappe på ballen, vi tilbyr personlig rådgiver, kundeutbytte og lokal kompetanse og tilstedeværelse. Konkurranse er bra, det presser oss til stadig å bli bedre og det er bra for kundene, sa hun i slutten av mai.

Finanstilsynet med uvanlig kritikk på kunderisiko-området 

Lars Kristiansen er ny direktør for bedriftsmarked i Sandnes Sparebank. 

Sandnes Sparebank kjenner på konkurransen 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også