FinansWatch

BN Bank: Sterk utlånsvekst etter samarbeid med eiendomsmeglerkjede

Trondheims-baserte BN Bank fikk en utlånsvekst på 12,4 prosent i personmarkedet i andre kvartal.

Svein Tore Samdal er adm. dir. i BN Bank. | Foto: BN Bank

BN Bank, som er en landsdekkende bank eid av seks regionbanker i Sparebank 1, oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 10,6 prosent i andre kvartal 2021, opp 2,4 prosentpoeng fra 7,7 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i andre kvartal ble 122 millioner kroner, opp fra 81 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 217 millioner kroner, mot 181 millioner i andre kvartal 2020.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 12,4 prosent i personmarkedet og 9,5 prosent i bedriftsmarkedet. Dette tilsvarer 2,4 prosentpoeng vekst i personmarkedet og en nedgang på 4,7 prosentpoeng i bedriftsmarkedet.

«Personmarkedsvirksomheten til BN Bank er sentrert rundt hovedproduktene boliglån og innskudd. Økt distribusjonskraft blant annet som følge av samarbeidet med Krogsveen ga sterk utlånsvekst i kvartalet. Innen bedriftsmarked er BN Bank en spesialist på utlån til næringseiendom med Oslo-regionen som markedsområde. Etter høy utlånsvekst innen bedriftsmarkedsporteføljen i årets første kvartal ble utlånsvolumet redusert med 0,2 milliarder kroner i 2.kvartal», skriver banken i rapporten.

Innskuddsveksten de siste 12 månedene ble 13,9 prosent, opp fra 8,7 prosent i fjor. Innskuddsporteføljen var ved utgangen av kvartalet vokst med én milliard kroner, totalt 22,4 prosent fra samme periode i fjor.

De bokførte tapene beløp seg til -9 millioner kroner i kvartalet. Misligholdte og tapsutsatte engasjement sank til 142 millioner kroner fra 234 millioner kroner i fjor. Den største endringen her skyldes en vesentlig nedgang i tapsutsatte, men ikke misligholdte engasjementer fra fjoråret.

Kostnadsprosenten til konsernet var 32,1 prosent i kvartalet, ned fra 34,7 prosent i andre kvartal 2020.

Endre Jo Reite: – Det er vanskelig for banker å konkurrere med finfluensere

Romsdalsbanken: – Utfordringen for sparebankene blir å ha en tilfredsstillende kostnadsprosent

Nordea-sjefen: – Vi har et luksusproblem som må håndteres

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch