FinansWatch

SpareBank 1 Helgeland kartlegger fremtidens næringer i regionen

Banken er klar for å finansiere både nye og eksisterende reiselivsaktører, ifølge Bjørn Tore Brønlund, direktør for bedriftsmarkedet. Han mener en ny studie viser at Helgeland har like stort potensial som Lofoten.

SpareBank 1 Helgeland tror Helgeland kan bli det nye Lofoten. Bildet er fra Okstinden på Helgelandskysten med Aldersundet i bakgrunnen. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

– Reiselivsnæringen på Helgeland er liten sammenlignet med Lofoten, men vi har holdt samme utviklingstakt de siste 9 årene. Studien viser at vi har like stort potensial som Lofoten og Lokalbanken er klare for å bidra til å realisere og finansiere både nye og eksisterende aktører i bransjen, uttaler Brønlund i en pressemelding fra banken.

SpareBank 1 Helgeland har fått Menon Economics til å gjennomføre en fremtidsanalyse som kartlegger de viktigste næringene på Helgeland de neste 15 årene. Helgeland er sammenlignet med regionen lengst nord i fylket, Lofoten, Ofoten og Vesterålen. Banken trekker frem at analysen viser at reiselivsnæringen på Helgeland har et «enormt potensial for utvikling og vekst frem mot 2035».

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch