Hever bankenes utbyttebegrensning i Sverige

Finansinspektionen, tilsvarende vårt Finanstilsyn, hever nå utbyttebegrensningen før bankene skal betale utbytte til høsten.
Finansinspektionen hever bankenes utbyttebegrensning i Sverige. | Foto: https://www.fi.se/en/about-fi/
Finansinspektionen hever bankenes utbyttebegrensning i Sverige. | Foto: https://www.fi.se/en/about-fi/

Til høsten skal de svenske storbankene utbetale rekordstore utbytter, skriver Kapital på sine sider. I den sammenheng ser avisen at det blir klart for kraftige kapitalkrefter som er i ferd med å posisjonere seg mot de svenske bankene.

En av disse er Christer Gardell, som Kapital omtaler som Nordens mektigste aktivistinvestor. Han kjøper nå aksjer i Nordea, via Cevian Capital, for ytterligere en milliard kroner. Det betyr at hans eierandel har nå kommet opp i 4,75 prosent i den Nordiske banken.

Avisen skriver at Finansinspektionen hever utbyttebegrensningene for de svenske bankene, og ABG Sundal Collier antar nå at det vanker utbytter og tilbakekjøp for milliardbeløp.

I Dagens Industri estimerer ABG Sundal Collier med at banker som Nordea, SEB, Handelsbanken og Swedbank i løpet av det kommende halvåret vil utbetale rundt 65 milliarder kroner i utbytte og tilbakekjøp av egne aksjer, totalt sett, skriver Kapital.

Det svenske Finanstilsynet får inn mange tips om finfluensere: – Domfellingene har nok gjort noe med folks bevissthet

Klarna-kunder ble trukket to ganger

Finanstilsynet vil ikke kommentere om de har anmeldt finfluensere 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også