FinansWatch

Disse bankene topper listen over hvem som har fått størst bøter

En ny studie har kartlagt hvilke banker som har fått de største bøtene i perioden 2000 til 2020.

Bank of America har fått den største boten. | Foto: Bryan R. Smith/AFP / AFP

Det er BrokerChooser som har gjennomført studien, skriver Finansavisen.

Bank of America: 16,7 milliarder dollar

Bank of America ble dømt til å betale 16,7 milliarder amerikanske dollar i oppreisning for tap som ble påført samfunnet under finanskrisen i 2008. Boten er den største noen gang utdelt til en finansiell institusjon av det amerikanske justisdepartementet.

JP Morgan Chase: 13 milliarder dollar

JP Morgan Chase ble felt for omstridte verdipapirsalg i forkant av finanskrisen. I sitt forlik med justisdepartementet ble de dømt til å betale en oppreisning på totalt 13 milliarder dollar.

UBS: 11,2 milliarder dollar

Den sveitsiske storbanken UBS ble felt hos New Yorks riksadvokat i 2008 og dømt til å tilbakebetale 11,2 milliarder dollar etter å ha lurt investorer til å tro ARS-verdipapirer var trygge investeringer, mens de i virkeligheten var tilknyttet en stadig økende likviditetsrisiko. Banken ble nødt til å kjøpe tilbake verdipapirer for 11 milliarder dollar, samt betale en bot på 150 millioner dollar utover det.

Banker får milliardbøter av EU for ulovlig samarbeid 

Mer fra FinansWatch

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Banksjef i Ørskog Sparebank kaller det «blodig urettferdig» at bankene skal måtte stå ansvarlig om kundene går imot signert avtale. Nå skal banken gjøre en jobb så Ørskog Sparebank slipper å miste kapital.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch