FinansWatch

Nordea opplever sterk vekst i utlån

For Nordea Norge har årets andre kvartal vært preget av sterk utlånsvekst. I tillegg opplever banken rekord innen fondssparing.

Snorre Storset er administrerende direktør i Nordea Norge. | Foto: Nordea

Samlet utlån har økt med åtte prosent i andre kvartal i år sammenlignet med andre kvartal i fjor. Dette kvartalet steg samlet utlån til 733 millliarder kroner.

– Vi ser store forskjeller på de som er rammet direkte av pandemiens effekter, og resten av samfunnet. Den lave renten gir sterke vekstimpulser i økonomien, uttaler Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge, i en pressemelding i forbindelse med kvartalsresultatene.

Boliglån til privatkunder steg med 7,5 prosent annualisert i kvartalet. Samlet utlån i privatmarkedet er nå 373 milliarder kroner, som vil si 17 milliarder kroner mer enn til samme tid i fjor.

– Vi har tatt imot 13.500 nye kunder gjennom andre kvartal, og selv om prisutviklingen flater ut er aktivitetsnivået i boligmarkedet høyt. Mange ønsker finansieringsbevis, og bruker disse. Vi ser også vekst i antallet kunder som nå kjøper fritidseiendommer. Pandemien gjør at vi fortsatt fokuserer på det som er nært oss, uttaler Storset i meldingen.

Utlån til bedrifter er nå 43 milliarder kroner som tilsvarer 23 prosent høyere enn for samme periode i fjor, dette inkluderer oppkjøpet av SG Finans (26 milliarder norske kroner).

– Mange bedrifter gjør det svært godt, og ser muligheter. Vi ser nå lyset i tunnelen når det gjelder pandemien, men vi tror nok ikke på den ketchup-effekten som noen av våre konkurrenter har gitt uttrykk for, vi ser heller en jevn god utvikling utover høsten, uttaler Storset i meldingen.

Banken opplyser at de fikk rundt 1600 nye bedriftskunder i løpet av årets andre kvartal.

Samlet ble det nettohandlet fond for 7,8 milliarder kroner gjennom andre kvartal i år. Syv av de ti mest solgte fondene har bærekraftsfokus, ifølge banken.

– Aldri før har Nordea opplevd større sparing i fond, opplyser banken.

– Den interessen vi ser nå er på et helt annet nivå enn tidligere, drevet av nullrente, men også økt bevissthet i samfunnet, uttaler Storset i meldingen og legger til:

– Samtidig ser vi at kundene etterspør sparemuligheter hvor pengene plasseres bærekraftig, dette skjer både hos folk flest og de institusjonelle kundene.

Forvaltningskapitalen i Nordeas fond har økt fra 192,3 til 203,4 milliarder kroner i løpet av kvartalet.

– Det høyeste beløpet som er registrert noen sinne, skriver banken.

Nordea plusser på en milliard euro på driftsresultatet 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch