FinansWatch

Nordea opplever sterk vekst i utlån

For Nordea Norge har årets andre kvartal vært preget av sterk utlånsvekst. I tillegg opplever banken rekord innen fondssparing.

Snorre Storset er administrerende direktør i Nordea Norge. | Foto: Nordea

Samlet utlån har økt med åtte prosent i andre kvartal i år sammenlignet med andre kvartal i fjor. Dette kvartalet steg samlet utlån til 733 millliarder kroner.

– Vi ser store forskjeller på de som er rammet direkte av pandemiens effekter, og resten av samfunnet. Den lave renten gir sterke vekstimpulser i økonomien, uttaler Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge, i en pressemelding i forbindelse med kvartalsresultatene.

Boliglån til privatkunder steg med 7,5 prosent annualisert i kvartalet. Samlet utlån i privatmarkedet er nå 373 milliarder kroner, som vil si 17 milliarder kroner mer enn til samme tid i fjor.

– Vi har tatt imot 13.500 nye kunder gjennom andre kvartal, og selv om prisutviklingen flater ut er aktivitetsnivået i boligmarkedet høyt. Mange ønsker finansieringsbevis, og bruker disse. Vi ser også vekst i antallet kunder som nå kjøper fritidseiendommer. Pandemien gjør at vi fortsatt fokuserer på det som er nært oss, uttaler Storset i meldingen.

Utlån til bedrifter er nå 43 milliarder kroner som tilsvarer 23 prosent høyere enn for samme periode i fjor, dette inkluderer oppkjøpet av SG Finans (26 milliarder norske kroner).

– Mange bedrifter gjør det svært godt, og ser muligheter. Vi ser nå lyset i tunnelen når det gjelder pandemien, men vi tror nok ikke på den ketchup-effekten som noen av våre konkurrenter har gitt uttrykk for, vi ser heller en jevn god utvikling utover høsten, uttaler Storset i meldingen.

Banken opplyser at de fikk rundt 1600 nye bedriftskunder i løpet av årets andre kvartal.

Samlet ble det nettohandlet fond for 7,8 milliarder kroner gjennom andre kvartal i år. Syv av de ti mest solgte fondene har bærekraftsfokus, ifølge banken.

– Aldri før har Nordea opplevd større sparing i fond, opplyser banken.

– Den interessen vi ser nå er på et helt annet nivå enn tidligere, drevet av nullrente, men også økt bevissthet i samfunnet, uttaler Storset i meldingen og legger til:

– Samtidig ser vi at kundene etterspør sparemuligheter hvor pengene plasseres bærekraftig, dette skjer både hos folk flest og de institusjonelle kundene.

Forvaltningskapitalen i Nordeas fond har økt fra 192,3 til 203,4 milliarder kroner i løpet av kvartalet.

– Det høyeste beløpet som er registrert noen sinne, skriver banken.

Nordea plusser på en milliard euro på driftsresultatet 

Mer fra FinansWatch

Storbankene ønsker ikke likestillingskvoter

Både Danske Bank og Nordea i Danmark erkjenner at det er et likestillingsproblem på lederposisjonene, men de ønsker ikke å bruke kjønnskvoter for å gjøre noe med problemet.

Les også

Relaterte

Trial banner

Siste Nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger