FinansWatch

Venter stor fremgang i Nordeas regnskap

Onsdag offentligjør Nordea sine tall for andre kvartal. Det ventes lave nedskrivninger på utlån som vil resultere i en markant fremgang sammenlignet med fjoråret.

Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

Det er analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen som uttaler dette til danske FiansWatch.

– Kredittkvaliteten vurderes fortsatt høy, og styrket økonomisk aktivitet og hjelpepakker vil gi en markant forbedring på nedskrivninger av utlån, sier Jensen.

Bunnlinjen forventes å vise et nettooverskudd på 858 millioner euro ifølge estimater samlet inn av Infront ifølge Direkt. I andre kvartal i 2020 var nettooverskudd på 243 millioner euro, men ble hemmet av nedskrivningsposten med 700 millioner euro. Det forventes at denne er på 100 millioner euro i 2021.

Analytikerne forventer også at bankens topplinje er med på å drive fremgang. De forventer en samlet inntekt på 2309 millioner euro. Jensen mener den vil være drevet av bedre nettorente- og gebyrinntekter.

Han forventer at nettorenteinntekter stiger med 11 prosent, og at gebyrinntektene stiger med 18 prosent hos banken.

Danske FinansWatch presiserer at Nordea ikke har kommet ut med konkrete forventninger, og kun har gitt forventing om de samlede omkostningene som ventes å lande på under 4,6 millioner euro.

Nordea inngår avtale med TietoEVRY om kort- og personaliseringstjenester

Norske pensjonskasser vokste med ni prosent i 2020

Nordea Liv vant kampen om å tilby pensjon for 380.000 medlemmer 

Mer fra FinansWatch

Storbankene ønsker ikke likestillingskvoter

Både Danske Bank og Nordea i Danmark erkjenner at det er et likestillingsproblem på lederposisjonene, men de ønsker ikke å bruke kjønnskvoter for å gjøre noe med problemet.

Les også

Relaterte

Trial banner

Siste Nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger