Swedbank mener økende fastrentekunder holder resultatet tilbake

Swedbank leverer et godt resultat i andre kvartal i år. Banken mener at vekst i boliglån er en av faktorene til det gode resultatet – men at økt antall fastrentekunder gjør at inntjeningen ikke er så god som den kunne vært.
Swedbank registrerte rekordhøye provisjonsinntekter i andre kvasrtal. | Foto: PR/Swedbank
Swedbank registrerte rekordhøye provisjonsinntekter i andre kvasrtal. | Foto: PR/Swedbank

– Vekst, bedre lønnsomhet og et tydelig forretningsfokus preget kvartalet, kommenterer administrerende direktør i Swedbank, Jens Henriksson, i en børsmelding.

Swedbank tjente 6,85 milliarder svenske kroner før skatt i andre kvartal i år, det er 155 millioner mer enn banken tjente i første kvartal. I selskapets delårsrapport fremheves det at netto provisjonsinntekter har økt med 9 prosent til rekordhøye 3,7 milliarder svenske kroner.

Netto renteinntekter endte på 6,57 milliarder svenske kroner.

Bankens avkastning på egenkapitalen ble 14,2 prosent. Høy vekst i huslån ble også trukket frem som en positivfaktor for selskapets resultater, selv om delårsrapporten påpeker at resultatet kunne vært enda bedre hvis ikke det hadde vært en økning i antall svensker som har bundet huslånene til fastrente.

Resultatet før skatt var på 6,85 milliarder svenske kroner i andre kvartal i år. Det er en oppgang fra samme periode i fjor da resultatet før skatt var på snaut 6 milliarder svenske kroner.

Sbankens markedsandel for fond økte 0,2 prosentpoeng i andre kvartal

Spiten om Sbanken: Enn så lenge er vi fullverdige konkurrenter

Handelsbanken Norge med god vekst i utlån og null tap 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også