Oppgang ga økte kostnader – DNB betalte flere titalls millioner mer i provisjon til ansatte

DNB leverte et solid resultat for andre kvartal og viste til optimisme og økt forbruk i samfunnet som bakenforliggende årsak. Men all aktiviteten gir også uvanlige kostnader for banken.
Konsernsjef Kjerstin Braathen (t.v.) og finansdirektør Ottar Ertzeid. Her ved fremleggingen av resultatene for første kvartal 2021. | Foto: Pressebilde
Konsernsjef Kjerstin Braathen (t.v.) og finansdirektør Ottar Ertzeid. Her ved fremleggingen av resultatene for første kvartal 2021. | Foto: Pressebilde

DNB leverte tirsdag morgen et driftsresultat på 6,4 milliarder kroner etter skatt for andre kvartal. De totale inntektene i samme periode var 13,6 milliarder kroner.

Ut fra kvartalsrapporten var driftskostnadene i perioden på 5,98 milliarder kroner, knappe 300 millioner kroner høyere enn på samme tid i fjor. En av de medvirkende årsakene var ekstraordinært høye variable lønnskostnader, det vil si provisjoner, bonuser og ligndende.

«Den høye aktiviteten i Markets, eiendomsmegling og kapitalforvaltning bidro med en økning på 70 millioner kroner i variable lønnskostnader», skriver DNB i kvartalsrapporten sin.

I tillegg til provisjonene hadde finanskonsernet også ekstra høye pensjonskostnader i perioden. Avkastningen på den nå avviklede ytelsespensjonsordningen banken hadde tidligere var unormalt høy og dermed måtte også en større skjerv enn vanlig av inntektene settes av til pensjon, ifølge rapporten.

Totalt regnskapsførte DNB lønn og personalkostnader på 3,44 milliarder kroner i andre kvartal. Det er 188 millioner mer enn i første kvartal og 202 millioner mer enn samme periode i fjor.

DNB presiserer at også it-investeringer ligger bak en del av kostnadsøkningen.

DNBs resultat økte med over en halv milliard

SpareBank 1 Gruppen: – Godt fornøyde med Fremtinds resultat

DNB Markets fortsetter oppturen 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også