FinansWatch

Får 4,5 millioner for å skape en ny etterutdanning for finansbransjen

Flere bransjeaktører har fått økonomisk støtte for å åpne et heldigitalt etterutdanningstilbud ved NTNU for finansansatte.

Fasaden ved campus Gløshasugen på NTNU. Det gamle bygget huset tradisjonelt realfagsstudiene ved universitetet i Trondheim. | Foto: Ole Martin Wold / NTB

NTNU, Finans Norge, Finansforbundet og Sparebank 1 Østlandet har fått 4,5 millioner kroner i støtte av Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning. Støtten er gitt for til å utvikle en helt ny videreutdanning for ansatte i finanssektoren, skriver Finansfokus.no.

Studiet Digital transformasjon i finanssektoren skal bestå av 10 kurs som gir 1,5 studiepoeng hver. 175 studieplasser skal gjøres tilgjengelig i pilotforsøket til høsten.

Det er et poeng at oppleggene er veldig fleksible og heldigitale for å kunne tilpasses deltakernes ulike situasjoner.

– Dette er en gledens dag for oss som jobber med kompetanse og utdanning! Vi er kjempestolte over at vi, sammen med våre gode samarbeidspartnere, snart kan tilby helt nye digitalkurs til våre medlemmer etter at vårt felles prosjekt har fått offentlig støtte. Ekstra moro er det at Diku i sitt tildelingsbrev skriver at denne videreutdanningen vil kunne fungere som en modell for hvordan innovative, fleksible, digitale læringsdesign kan iscenesettes, sier Mariann Christensen, leder av Kompetanse og Fordel i Finansforbundet til Finansfokus.

Målgruppen er ansatte i finansnæringen som ikke har et tilbud om etterutdanning i nærområdet sitt. NTNUs fagmiljø utvikler kursene, men behovene er kartlagt med hjelp fra bransjen.

Sparebank 1 Østlandet får 100 av studieplassene i år, mens de resterende 75 går til medlemmer av Finansforbundet.

Runa Opdal Kerr: – For finansnæringen som helhet går det sakte

Finansforbundet om manglende kompetanse: – Veldig bekymringsverdig

NHH utvider ledelsen med to nye prorektorer 

Mer fra FinansWatch

Storbankene ønsker ikke likestillingskvoter

Både Danske Bank og Nordea i Danmark erkjenner at det er et likestillingsproblem på lederposisjonene, men de ønsker ikke å bruke kjønnskvoter for å gjøre noe med problemet.

Les også

Trial banner

Siste Nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger