NHH utvider ledelsen med to nye prorektorer

Førsteamanuensis Malin Arve og professor Stig Tenold skal ta ansvar for hvert sitt område på Norges Handelshøyskole.
Førsteamanuensis Malin Arve, prorektor for forskning og professor Stig Tenold, prorektor for utdanning. | Foto: Odd Mehus
Førsteamanuensis Malin Arve, prorektor for forskning og professor Stig Tenold, prorektor for utdanning. | Foto: Odd Mehus

Norges Handelshøyskole (NHH) har utvidet ledergruppen med to nye prorektorer. Førsteamanuensis Malin Arve er tilsatt som prorektor for forskning, mens professor Stig Tenold er ansatt som prorektor for utdanning.

De to ble ansatt ved NHHs styremøte torsdag.

– Jeg er svært glad for at Arve og Tenold har takket ja til å bli prorektorer og at NHHs styre i dag tok beslutningen om å ansette dem. Jeg ser fram til et riktig godt samarbeid når høstsemesteret starter, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen i en pressemelding.

– Jeg må rette en takk til styret for tilliten. NHH har ambisiøse forskere, og høgskolen bidrar med relevant og nyttig kunnskap for samfunnet rundt oss. Vi legger bak oss et godt akademisk år, målt i antall publiseringspoeng og publisering i de beste internasjonale tidsskriftene. Jeg gleder meg til å bidra til å utvikle kvaliteten og kvantiteten på forskningen videre, sier Malin Arve.

Stig Tenold tar over blant annet studiet som var det aller mest populære valget ved siste studieopptak.

– NHH har landets mest populære studieprogram, og i fjor fikk poenggrensen et historisk løft. Studentene som kommer hit er faglig sterke, og de er svært engasjerte. Jeg ser fram til et spennende samarbeid med studentene og med kolleger fra hele NHH, når jeg begynner i jobben i august. Da vil også studiehverdagen og det sosiale livet på campus etter hvert bli normalisert, sier Tenold.

Det er nå fem personer i ledergruppen ved NHH. Bjørg Marit Eknes ble tidligere i år ansatt som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring, mens Geir Mikalsen er direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt. Hvorvidt en i tillegg skal ha en egen prorektor for fagressurser er fortsatt til vurdering.

Midlertidig Komplett Bank sjef: – Forventer ikke at det skjer noe stort

Due-Andresen: Vil kjøpe meg inn i selskapet i løpet av de nærmeste årene

Andersen: – Kompetanseutvikling for rådgiverne ligger nær hjertet mitt

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også