Sparebanken Hedmark gir én million til utsmykning av rundkjøring

Rundkjøringen på Elverum skal prydes med en ni meter høy skulptur.
Illustrasjonsbilde. Sparebank 1 Østlandets kontor på Elverum. | Foto: Pressebilde
Illustrasjonsbilde. Sparebank 1 Østlandets kontor på Elverum. | Foto: Pressebilde

Sparebanken Hedmarks kunstfond har gitt én million kroner til skapelsen av en skulptur som skal pryde rundkjøringen ved Basthjørnet i Elverum.

Kunstfondet til banken er under avvikling og dette blir den siste tildelingen fra fondet, skriver Østlendingen.

– Dette er den siste gaven fra kunstfondet, som nå ikke får mer penger. Vi ville avslutte med en skikkelig stor gave til Elverum kommune, siden kunstfondet i sin tid ble opprettet her. Derfor har vi gitt en million kroner som skal finansiere kunstverket, som nå kommer i rundkjøringen på Basthjørnet, sier Wenche Irene Sæthre Høye i Sparebanken Hedmarks kunstfond til avisen.

Kunstner Geir S. Hjetland (65) fra Balestrand har fått oppdraget med skulpturen, som blir rundt ni meter høy. FinansWatch har dessverre ikke rettigheter til å publisere tegninger av den foreslåtte skulpturen, som vant en konkurranse om å få lage utsmykningen.

«Hovedelementene blir to søyler, som danner en silhuett av en mann. På toppen av søylene blir det et dobbelt hjerte, som skal pulverlakkeres i det Hjetland omtaler som en kanonskinnende sterk rødfarge» er beskrivelsen som blir gitt av Østlendingen.

– Ønsket er at bilisten blir varm om hjertet og kjører innom blomsterbutikken og kjøper blomster til kjæresten, sier Hjetland.

Sparebanken Hedmark er en del av Sparebank 1 Østlandet, men kunstfondet har båret navnet til den gamle banken helt til nå.

Ansatte i Sbanken får bonus for å bli i jobben til nyttår

Banktopp: Tror ikke en fusjon hindrer knallhard konkurranse

Norske lokalbanker er fortsatt lokaleid 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også