FinansWatch

Sparebanken Hedmark gir én million til utsmykning av rundkjøring

Rundkjøringen på Elverum skal prydes med en ni meter høy skulptur.

Illustrasjonsbilde. Sparebank 1 Østlandets kontor på Elverum. | Foto: Pressebilde

Sparebanken Hedmarks kunstfond har gitt én million kroner til skapelsen av en skulptur som skal pryde rundkjøringen ved Basthjørnet i Elverum.

Kunstfondet til banken er under avvikling og dette blir den siste tildelingen fra fondet, skriver Østlendingen.

– Dette er den siste gaven fra kunstfondet, som nå ikke får mer penger. Vi ville avslutte med en skikkelig stor gave til Elverum kommune, siden kunstfondet i sin tid ble opprettet her. Derfor har vi gitt en million kroner som skal finansiere kunstverket, som nå kommer i rundkjøringen på Basthjørnet, sier Wenche Irene Sæthre Høye i Sparebanken Hedmarks kunstfond til avisen.

Kunstner Geir S. Hjetland (65) fra Balestrand har fått oppdraget med skulpturen, som blir rundt ni meter høy. FinansWatch har dessverre ikke rettigheter til å publisere tegninger av den foreslåtte skulpturen, som vant en konkurranse om å få lage utsmykningen.

«Hovedelementene blir to søyler, som danner en silhuett av en mann. På toppen av søylene blir det et dobbelt hjerte, som skal pulverlakkeres i det Hjetland omtaler som en kanonskinnende sterk rødfarge» er beskrivelsen som blir gitt av Østlendingen.

– Ønsket er at bilisten blir varm om hjertet og kjører innom blomsterbutikken og kjøper blomster til kjæresten, sier Hjetland.

Sparebanken Hedmark er en del av Sparebank 1 Østlandet, men kunstfondet har båret navnet til den gamle banken helt til nå.

Ansatte i Sbanken får bonus for å bli i jobben til nyttår

Banktopp: Tror ikke en fusjon hindrer knallhard konkurranse

Norske lokalbanker er fortsatt lokaleid 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch