FinansWatch

Sparebankene delte ut en kvart milliard mindre til ulike formål

Reduserte utbyttemuligheter for sparebankene grunnet koronapandemien er en av årsakene. – Det siste året har bidratt til å gi oss en kollektiv påminnelse om hvor viktig det er med en sterk sparebanknæring, sier direktør Iman Winkelman i Sparebankforeningen.

Sparebankforeningens leder Iman Winkelman | Foto: Kilian Munch

I fjor delte sparebanknæringen ut en kvart milliard mindre til allmennyttige formål. Reduserte utbyttemuligheter for sparebankene på grunn av Covid-19 er en av årsakene, skriver Finansfokus.

I løpet av den siste femårsperioden har det vært mer enn en dobling av sparebanknæringens samlede tildelinger til allmennyttige formål. Samlet tildeling falt likevel med en kvart milliard i 2020 sammenlignet med året før.

– Det siste året har bidratt til å gi oss en kollektiv påminnelse om hvor viktig det er med en sterk sparebanknæring som viser omsorg for innbyggere, bedriftene og samfunnet banken er en del av, sier direktør Iman Winkelman i Sparebankforeningen til Finansfokus.

Ifølge en rapport skyldes dette blant annet lavere tildelingskapasitet blant sparebankene/sparebankstiftelsene som en konsekvens av Covid-19-situasjonen. I tillegg kan forhold ved mottakerne ha påvirket størrelsen på tildelingene i 2020. Redusert utbyttemulighet for sparebankene kan også ha hatt betydning.

Sparebankforeningens nye direktør: – Sparebankene er selve ryggraden i lokalsamfunnene 

Sparebankforeningen ber om dialog med styresmaktene om utbytte  

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch