Sparebankene delte ut en kvart milliard mindre til ulike formål

Reduserte utbyttemuligheter for sparebankene grunnet koronapandemien er en av årsakene. – Det siste året har bidratt til å gi oss en kollektiv påminnelse om hvor viktig det er med en sterk sparebanknæring, sier direktør Iman Winkelman i Sparebankforeningen.
Sparebankforeningens leder Iman Winkelman | Foto: Kilian Munch
Sparebankforeningens leder Iman Winkelman | Foto: Kilian Munch

I fjor delte sparebanknæringen ut en kvart milliard mindre til allmennyttige formål. Reduserte utbyttemuligheter for sparebankene på grunn av Covid-19 er en av årsakene, skriver Finansfokus.

I løpet av den siste femårsperioden har det vært mer enn en dobling av sparebanknæringens samlede tildelinger til allmennyttige formål. Samlet tildeling falt likevel med en kvart milliard i 2020 sammenlignet med året før.

– Det siste året har bidratt til å gi oss en kollektiv påminnelse om hvor viktig det er med en sterk sparebanknæring som viser omsorg for innbyggere, bedriftene og samfunnet banken er en del av, sier direktør Iman Winkelman i Sparebankforeningen til Finansfokus.

Ifølge en rapport skyldes dette blant annet lavere tildelingskapasitet blant sparebankene/sparebankstiftelsene som en konsekvens av Covid-19-situasjonen. I tillegg kan forhold ved mottakerne ha påvirket størrelsen på tildelingene i 2020. Redusert utbyttemulighet for sparebankene kan også ha hatt betydning.

Sparebankforeningens nye direktør: – Sparebankene er selve ryggraden i lokalsamfunnene 

Sparebankforeningen ber om dialog med styresmaktene om utbytte  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også