FinansWatch

Norske sparebanker ga 2,3 milliarder kroner tilbake til samfunnet i 2020

Sparebankforeningen har kartlagt hvor mye norske sparebanker og sparebankstiftelser har gitt til gode formål det siste året.

Sparebankforeningens leder Iman Winkelman konstaterer at norske sparebanker er blant Norges største bidragsytere til almennyttige gaver. | Foto: Kilian Munch

Det er standard praksis for norske sparebanker å ta samfunnsansvar og gi tilbake til lokalsamfunnene. For kalenderåret 2020 ble det tilsammen delt ut 2,3 milliarder kroner fra sparebanker og sparebankstiftelser i Norge. Det viser tall fra Sparebankforeningen.

–Tradisjonen med å gi deler av overskuddet tilbake til samfunnet strekker seg langt tilbake i tid, men medfører nå at næringen har blitt en av de viktigste bidragsyterne til idrett, kultur og frivillig sektor. Vi oppfordrer flere lag og foreninger til å ta kontakt med sin lokale sparebank for å undersøke hvordan man kan samarbeide i forbindelse med aktiviteter eller satsninger som kommer innbyggerne til gode i en eller annen form. Ofte er det gjort på noen minutter å søke om tildeling samtidig som mulighetene for å motta støtte er stor, sier Iman Winkelman, leder for Sparebankforeningen i en pressemelding.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch