Nybygger.no hever renten

Sparebank Øst-eide Nybygger.no posisjonerte seg som utfordrerbank med en svært lav rente. Nå settes boliglånsrenten opp for nye og eksisterende kunder.
Eivind W. Christiansen, direktør for marked og digital i Sparebanken Øst. | Foto: Sparebanken Øst
Eivind W. Christiansen, direktør for marked og digital i Sparebanken Øst. | Foto: Sparebanken Øst

Årsaken til at rentene justeres opp er at banken vil tilpasse seg konkurransen og markedet, ifølge direktør Eivind W. Christiansen for marked og digital i Sparebanken Øst.

Dette skjer etter at banken ervervet mange nye boliglånskunder med en ekstremt lav rente. Den effektive renten var rekordlave 1,10 prosent.

– Nybygger.no har siden oktober 2020 hatt meget stor pågang av nye boliglånskunder. Vi gikk hardt ut for å utfordre boliglånsrenten i markedet, og flere banker har fulgt etter, noe som har ført til at mange har fått lavere rente på boliglånet sitt, skriver han i en epost til Dagens Næringsliv.

Rentejusteringen er:

  • Renten på rammelån, med inntil 50 prosent belåningsgrad, blir satt opp med 0,18 prosentpoeng. Ny effektiv rente på rammelån er nå 1,28 prosent.
  • Boliglån, med inntil 75 prosent belåningsgrad, blir satt opp med 0,14 prosentpoeng. Ny effektiv rente for boliglån er nå 1,34 prosent

Analytiker mener boliglånsrente på 1,1 prosent er fullstendig galskap 

Sparebanken Øst om rentegrep: – Du skal ikke trenge mastergrad for å få god rente  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også