FinansWatch

Analytiker mener boliglånsrente på 1,1 prosent er fullstendig galskap

– Vi har vært forberedt på at det kan bli litt tøffere konkurranse i personmarkedet, men vi tror det er veldig lite sannsynlig at de store aktørene vil følge etter, sier bankanalytiker Joakim Svingen i Arctic Securities til Finansavisen.

Foto: Sparebanken Øst

Fredag annonserte Sparebanken Øst at de vil utfordre storbankene på boliglån og vil tilby rammelån innenfor 50 prosent sikkerhet til en effektiv rente på 1,1 prosent.

Arctic-analytiker mener Sparebanken Øst får egenkapitalavkastning på 1,6 prosent med sin boligrente på 1,1 prosent. – Betydelig høyere, sier kundedirektør til Finansavisen.

– Fra et økonomisk perspektiv er dette fullstendig galskap. Vi har vært forberedt på at det kan bli litt tøffere konkurranse i personmarkedet, men vi tror det er veldig lite sannsynlig at de store aktørene vil følge etter, sier bankanalytiker Joakim Svingen i Arctic Securities til Finansavisen.

Sparebanken Øst har den siste tiden slitt med negativ utlånsvekst. I fjor hadde sparebanken en negativ utlånsvekst på 2,62 prosent.

– Det å holde tilbake på utlånsveksten under coronakrisen har vært en helt bevisst strategi fra vår side, men nå ser vi at tiden er inne for å utnytte konkurransefortrinnet vi har med å være en solid bank med et lavt kostnadsnivå, sier kundedirektør Kjartan Reve i Sparebanken Øst til Finansavisen.

Ny Tre nye i Sparebanken Øst-ledelsen banksjef på plass i Flekkefjord Sparebank – blir den første kvinnelige topplederen i banken 

 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch