Nordic Credit Rating: Blandede resultater for nordiske forbrukslånsbanker i første kvartal

Nordiske forbrukslånsbanker må stramme beltet et hakk fremover tror Nordic Credit Rating, men det er på ingen måte fare på ferde.
Finansdistriktet Bjørvika i Oslo. | Foto: DNB/PR
Finansdistriktet Bjørvika i Oslo. | Foto: DNB/PR

Risikojusterte inntekter og netto renteinntekter falt videre på kvartalsbasis for de fleste forbrukslånsbankene i Norden, melder ratingbyrået Nordic Credit Rating. Byrået følger ni av de største bankene i reigonen, deriblant Bank Norwegian, Komplett Bank, Instabank og BRAbank i tillegg til andre banker med virksomhet i Norge.

På den andre siden var det også en moderat nedgang i tapsavsetninger og nedskrivninger i første kvartal.

– Noen banker indikerer at forbrukernes aktivitet og volumene innen forbrukslån og kredittkort tok seg opp igjen mot slutten av kvartalet. Dette signaliserer at det kan komme en styrking av bransjen utover året, sier Sean Cotten, ratingdirektør i Nordic Credit Rating i en pressemelding.

Utlånsveksten var positiv for de fleste bankene, men veksten kom hovedsakelig innen pantelån, næringseiendom og utlån utenfor Norden.

NCR venter fortsatt marginpress på forbrukslån etter hvert som bankene fortsetter å søke vekstmuligheter. De venter også at en del av avskrivningene som ble tatt i begynnelsen av pandemien vil reduseres slik at kapitalsituasjonen tåler videre vekst og lønnsomhet.

Bank Norwegian uenig i «prinsippsak»: – Dette er en praksis som er prøvd for retten i land over hele verden

Mindre bruk av fleksibilitetskvoten i første kvartal

– Vi vil ikke gjøre noe dumt for å garantere veksten 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også