FinansWatch

Handelsbanken med i statlig prosjekt for e-krona

Kan bidra til å påvirke hvordan en digital svensk sentralbankmynt blir designet.

Illustrasjonsbilde. Svenske kroner kan bli blant de første i verden med en digital tvilling. | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Handelsbanken melder fredag at de deltar i et pilotprosjekt sammen med den svenske Riksbanken om innføring av digitale sentralbankpenger, såkalt e-krona.

– Riksbanken og det nordiske betalingsmarkedet ligger i forkant og for Handelsbanken innebærer samarbeidet at vi får en mulighet til å utforske nytten og muligheten til å skape verdi for banken, kundene og samfunnet, sier Benny Johansson, sjef for betalinger i Norden i Handelsbanken i en pressemelding.

Sverige ligger langt fremme i skoen når det gjelder digitale sentralbankpenger og kan bli en av de første statene som tar dette i bruk. Prosjekter som utreder offentlige digitale valutaer er iverksatt over hele verden.

I denne fasen av prosjektet skal Riksbanken blant annet se på hvordan den tekniske plattformen for e-krona kan integreres med bankens it-systemer.

Derfor vurderer Norges Bank digitale sentralbankpenger

Robert Næss om bitcoin: – Bedre å investere i et kullselskap 

Norges Bank starter testing av digitale sentralbankpenger 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch