Handelsbanken med i statlig prosjekt for e-krona

Kan bidra til å påvirke hvordan en digital svensk sentralbankmynt blir designet.
Illustrasjonsbilde. Svenske kroner kan bli blant de første i verden med en digital tvilling. | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Illustrasjonsbilde. Svenske kroner kan bli blant de første i verden med en digital tvilling. | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Handelsbanken melder fredag at de deltar i et pilotprosjekt sammen med den svenske Riksbanken om innføring av digitale sentralbankpenger, såkalt e-krona.

– Riksbanken og det nordiske betalingsmarkedet ligger i forkant og for Handelsbanken innebærer samarbeidet at vi får en mulighet til å utforske nytten og muligheten til å skape verdi for banken, kundene og samfunnet, sier Benny Johansson, sjef for betalinger i Norden i Handelsbanken i en pressemelding.

Sverige ligger langt fremme i skoen når det gjelder digitale sentralbankpenger og kan bli en av de første statene som tar dette i bruk. Prosjekter som utreder offentlige digitale valutaer er iverksatt over hele verden.

I denne fasen av prosjektet skal Riksbanken blant annet se på hvordan den tekniske plattformen for e-krona kan integreres med bankens it-systemer.

Derfor vurderer Norges Bank digitale sentralbankpenger

Robert Næss om bitcoin: – Bedre å investere i et kullselskap 

Norges Bank starter testing av digitale sentralbankpenger 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også