Sparebank 1 Østlandet bygger innovasjonspark på Hamar

Det er bankens største eier, Sparebankstiftelsen Hedmark, som sammen Bane NOR blir byggherre for forsknings- og innovasjonssenteret.
Arkivbilde. Richard Heiberg, konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, er fornøyd med å sponse et nytt signalbygg for innovasjon på Hamar. | Foto: SpareBank1 Østlandet
Arkivbilde. Richard Heiberg, konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, er fornøyd med å sponse et nytt signalbygg for innovasjon på Hamar. | Foto: SpareBank1 Østlandet

Sparebankstiftelsen Hedmark og Bane NOR signerte denne uken en intensjonsavtale om å finansiere og reise et signalbygg som skal få navnet Innlandet Science Park.

Senteret blir liggende ved strandkanten i Hamar by og vil huse virksomheter innen forskning, innovasjon og næringsliv.

– Byggingen av denne kunnskaps- og forskningsparken er noe av det mest spennende vi som bank har kunnet bidra til gjennom årenes løp. Dette har stor betydning både for infrastrukturen i Innlandet og som en katalysator for utviklingen i næringslivet. At Sparebankstiftelsen Hedmark har løfteevne til å fremme skaperkraft og utvikling i regionen på denne måten, er i tråd med vår tradisjon og misjon som sparebank, så dette gleder oss stort, sier Richard Heiberg, konsernsjef i SpareBank 1 Østlandet i en pressemelding.

Sparebankstiftelsen Hedmark har i hovedsak alle sine inntekter fra bankens overskudd.

– Konseptet er velutprøvd. Ideen er at kunnskapsrike mennesker fra et mangfold av fagfelt og næringer kommer sammen, styrker fagmiljøer og skaper nye koblinger og ideer. I sum – og gjort riktig – viser erfaringen fra andre land at en Science Park styrker regionens attraktivitet og verdiskaping, sier Tore Anstein Dobloug, direktør i Sparebankstiftelsen Hedmark.

Sparebankstiftelsen vil også følge opp prosjektet ved å støtte virksomhetene i innovasjonssenteret med penger.

– Etter lanseringen av ideen for et par år siden har vi fått svært mange positive tilbakemeldinger og flere bedrifter og miljøer har allerede meldt sin interesse for å være lokalisert i det nye bygget. De ser at samarbeid på tvers av sektorer er veien å gå for å styrke konkurranseevnen, sier Tore Anstein Dobloug.

– Kundene bryr seg om mye mer enn de siste desimalene på boliglånsrenten

Fekk nedgang i innskot og utlån etter å ha mista kommunar som kundar 

DNBs talentfabrikk måtte finne nye løsninger under pandemien  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også