FinansWatch

Sparebank 1 Østlandet bygger innovasjonspark på Hamar

Det er bankens største eier, Sparebankstiftelsen Hedmark, som sammen Bane NOR blir byggherre for forsknings- og innovasjonssenteret.

Arkivbilde. Richard Heiberg, konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, er fornøyd med å sponse et nytt signalbygg for innovasjon på Hamar. | Foto: SpareBank1 Østlandet

Sparebankstiftelsen Hedmark og Bane NOR signerte denne uken en intensjonsavtale om å finansiere og reise et signalbygg som skal få navnet Innlandet Science Park.

Senteret blir liggende ved strandkanten i Hamar by og vil huse virksomheter innen forskning, innovasjon og næringsliv.

– Byggingen av denne kunnskaps- og forskningsparken er noe av det mest spennende vi som bank har kunnet bidra til gjennom årenes løp. Dette har stor betydning både for infrastrukturen i Innlandet og som en katalysator for utviklingen i næringslivet. At Sparebankstiftelsen Hedmark har løfteevne til å fremme skaperkraft og utvikling i regionen på denne måten, er i tråd med vår tradisjon og misjon som sparebank, så dette gleder oss stort, sier Richard Heiberg, konsernsjef i SpareBank 1 Østlandet i en pressemelding.

Sparebankstiftelsen Hedmark har i hovedsak alle sine inntekter fra bankens overskudd.

– Konseptet er velutprøvd. Ideen er at kunnskapsrike mennesker fra et mangfold av fagfelt og næringer kommer sammen, styrker fagmiljøer og skaper nye koblinger og ideer. I sum – og gjort riktig – viser erfaringen fra andre land at en Science Park styrker regionens attraktivitet og verdiskaping, sier Tore Anstein Dobloug, direktør i Sparebankstiftelsen Hedmark.

Sparebankstiftelsen vil også følge opp prosjektet ved å støtte virksomhetene i innovasjonssenteret med penger.

– Etter lanseringen av ideen for et par år siden har vi fått svært mange positive tilbakemeldinger og flere bedrifter og miljøer har allerede meldt sin interesse for å være lokalisert i det nye bygget. De ser at samarbeid på tvers av sektorer er veien å gå for å styrke konkurranseevnen, sier Tore Anstein Dobloug.

– Kundene bryr seg om mye mer enn de siste desimalene på boliglånsrenten

Fekk nedgang i innskot og utlån etter å ha mista kommunar som kundar 

DNBs talentfabrikk måtte finne nye løsninger under pandemien  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch